Annemarie Börlind - krásna za pomoci prírody

annemarie borlind dekoratívna kozmetika

Ahojte baby, dnešný článok bude venovaný novej kozmetickej značke ktorá už nejaký ten čas obýva môj toaletný stolík. A asi je Vám už z názvu jasné že budeme hovoriť o značke Annemarie Börlind. Čo sa týka kozmetiky tak som ňou trochu posadnutá a keď objavím v drogériách, parfumériách či na internete nejakú novú značku, tak ju proste chcem vyskúšať. Samozrejme že nekupujem hneď hlava ne-hlava, ale o značke si najskôr niečo zistím, kto sú, čo sú, aké produktové rady majú, pre aké tipy pleti a čo je ich hlavnou filozofiou.

Takto som sa zoznámila aj so značkou Annemarie Börlind. Zaujala ma kvôli viacerým veciam, ale najviac tým že je to prírodná kozmetika a že si potrpia na kvalitu svojich produktov. Pokiaľ ste sa so značkou doteraz nestretli tak sa príjemne usadte a trošku Vám priblížim značku a aj ich produkty :)

Annemarie Börlind vyrábajú účinnú prírodnú kozmetiku a držia sa troch základných princípov:
1. Vedecký priekopnícky duch - neustále vyvíjajú inovatívnu a účinnú prírodnú kozmetiku
2. Rešpektovanie životných hodnôt - kladú veľký dôraz na pertnerské a dlhodobé vzťahy so zákazníkmi a sú zástancom férového obchodu
3. Šetrné zaobchádzanie s prírodnými zdrojmi - produkty nie sú testované na zvieratách, nedrancujú prírodu a šetrne zaobchádzajú s prírodnými zdrojmi. Vo svojich produktoch nepoužívajú ropné deriváty, silikóny ani geneticky modifikované suroviny.

Firmu založila pred vyše 50-timi rokmi Annemarie Linder a do dnešného dňa je to stále rodinný podnik v ktorom pracuje už tretia generácia. Preto si značka zachováva svoju filozofiu s ktorou ju Annemarie zakladala. Jej heslom bolo: ,, Čo nemôžem jesť, nedávam ani svojej pokožke.´´ Preto som veľmi rada, že som mala možnosť otestovať ich produkty a teraz Vám priblížim to ich dekoratívnu kozmetiku.

annemarie borlind hydratačný makeup

Začnem samozrejme makeup-om, pretože tým zväčša začínam aj svoj makeup. Annemarie Börlind Moisturizing Makeup je ľahkej konzistencie s nižšou krycou schopnosťou. Pokiaľ ho chcete navrstviť, tak je možné dosiahnuť až stredné krytie no mne sa na ňom páči práve to, že pri jednej vrstve pôsobí krásne prirodzene a na pleti je skoro neviditeľný. Skvelý makeup, pokiaľ máte radi prirodzenejší look. Podľa mňa sa najlepšie nanáša na pleť rukami. Neviem ako je to možné no takto som dostihla najkrajší finnish. 

Makeup obsahuje:
- botanickú kyselinu halúronovú
- extrakt z morských rias
- svetlo odrážajúce pigmenty
- jojobový olej
- avokádový olej
- vitamín E
- bisabolol
- meadowfoam olej

Hlavné účinky:
- intenzívna hydratácia počas dňa
- predchádzanie vzniku jemných liniek a vrások
- chráni pokožku proti vplyvom vonkajšieho prostredia
- dodáva pleti pocit sviežosti a prirodzenosti

annemarie borlind moisturizing makeup

Makeup je veľmi príjemný na pleti, dodáva jej pekný prirodzený vzhľad. Na pleti ho vôbec necítiť. Je vhodný skôr pre normálnu a suchú pleť. Na mastnej nedokáže regulovať mastnotu a pokiaľ chcete aby držal celý deň treba ho veľmi často zapudrovávať. Je dostupný v 6-tich odtieňoch. Pokiaľ hľadáte dobrý makeup, ktorým chcete zjednotiť pleť no nechcete mať na tvári masku tak tento môžem odporučiť. 

annemarie borlind lícenka

Annemarie Börlind Powder Rouge je farba na líca dostupná v štyroch odtieňoch. Lícenka sa skrýva v kompaktnom a sofistikovanom obale spolu so zrkadlom a malým praktickým štetcom. Štetec je na moje počudovanie veľmi jemnulinký a aj použiteľný. Sprvu som sa bála či mi odtieň Coral nebude príliš svetlý, ale lícenka je veľmi dobre pigmentovaná a farba je presne tak akurát na pekný denný look.

Lícenka obsahuje:
- ovsená múka
- jojobový olej
- bisabolol
- skvalén

Hlavné účinky:
- dodáva pleti prirodzenú sviežosť a žiarivý lesk
- tvaruje kontúry pleti

annemarie borlind powder rouge

annemarie borlind eyebrow crayon

Môj makeupový deň neprežijem bez úpravy obočia. Annemarie Börlind Eyebrow Crayon je klasická zastruhávacia ceruzka na obočie s praktickým hrebienkom na druhej strane. Je dostupná v štyroch farbách, takže či ste blondínka či brunetka, vyberie si každý. Ja som zvolila najtmavší odtieň s názvom Brown. Som nadšená z toho, že farba mi sadla ako uliata, pretože nie je príliš tmavá a ani príliš svetlá. Ceruzka je taktiež veľmi dobre pigmentovaná, takže stačí pár ťahov a obočie je hotové. Ceruzka drží pekne celý deň, no nie je vodeodolná, takže teraz v lete ku vode nie je asi najvhodnejšia.

Ceruzka obsahuje:
- jojobový olej
- mangový olej
- makadamiový olej
- karnaubský vosk
- meadowfoam olej

Hlavné účinky:
- perfekný produkt na zvýraznenie obočia,
- poskytuje starostlivosť o obočie

annemarie borlind ceruzka na obočie

annemarie borlind ceruzka na obočia brown

Annemarie Börlind Liquid Eye Liner je ďalši produkt, ktorý som si veľmi obľúbila. Ako už asi viete, ja som linková a preto zakaždým siaham po ceruzke, alebo tekutej očnej linke. Čierna linka od Annemarie Borlind má klasický penový aplikátor, s ktorým si viete precízne vykresliť dokonalú linku. Schne veľmi rýchlo a je matná. Linka na očiach vydrží celý deň, ale rovnako ako ceruzka na obočie nie je vodeodolná, takže pozor, ak pôjde niekde k vode.

annemarie borlind liquid eye liner

annemarie borlind tekutá očná linka

Annemarie Börlind Precision and Care Mascara je precízne tvarujúca čierna maskara na riasy. Kefka je menšia s plastovými štetinami. Riasenka ma prekvapila, pretože nezlepuje riasy a vie ich aj pekne vytočiť a jemne zvýrazniť. Drží na riasach celý deň, naopadáva a ani sa naotláča.

Riasenka obsahuje:
- ricínový olej
- jojobový olej
- včelí vosk
- arabská guma
- olej z japonskej kamélie a extrakt z bambusu
- aloe vera

Hlavné účinky:
- tvarovanie mihalníc
- starostlivosť o riasy vďaka rastlinným olejom a voskom
- vhodná pre citlivé oči a nositeľov kontaktných šošoviek

annemarie borlind percision and care mascara

Nakoniec tu máme to, čo nesmie chýbať žiadnej žene a to je rúž na pery. Annemarie Börlind Ultimative Matt je klasický matný rúž v krásnom čierno zlatom obale s logom listu na vrchu. V ponuke sa objavili nové odtiene a jedným z nich je aj odtieň Berry. Rúž je veľmi dobre pigmentovaný a pery počas celého dňa hydratuje. Drží pekne celý deň, no samozrejme, že po jedle ho treba opäť reaplikovať.

Rúž obsahuje:
- botanickú kyselinu hyalúronovú
- včelí vosk
- karnabuský vosk a candelila vosk
- kakaové maslo
- jojobový olej
- bisabolo
- vitamín E

Hlavné účinky:
- hydratácia pier počas celého dňa
- chráni pery pred vysušovaním
- neobsahuje lepok, vhodný aj pre celiatikov

annemarie borlind ultimative matt

annemarie borlind ultimative berry matt

annemarie borlind rúž na pery

A ak by ste chceli vidieť ako produkty vyzerajú nalíčené, tak som si pre Vás pripravila aj mini videjko s líčením.


Po odskúšaní všetkých produktov Annemarie Börlind som nadšená, že som objavila ďalšiu skvelú a kvalitnú kozmetickú značku. Vyrába nielen kvalitné produkty, ale záleží im aj na tom čo tie produkty obsahujú. A pokiaľ aj vy hľadáte kozmetiku, ktorá neobsahuje parabény, silikóny, ropné deriváty, PEG, SLS, SLES, syntetické vône a farbivá, konzervačné látky a nie sú testované na zvieratách, tak túto značku určite nesmiete prehliadnuť. A dokonca väčšina ich produktov je vegánskych.

Za mňa skvelá značka a skvelé produkty. Pokiaľ by Vás zaujímala aj skincare, tak sa sem nezabudnite vrátiť budúci týždeň, pretože mám pre vás pripravenú recenziu aj na pár hydratačných pleťových produktov. A ak by ste si chceli nejaké produkty zakúpiť tak všetky nájdete na ich stránke annemarie.sk.

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)


9 comments

  1. Produkty vypadají moc pěkně, zaujala mě hlavně rtěnka moc krásný odstín :).

    TheBlondieTale

    ReplyDelete
  2. Tahle kosmetika vypadá skvěle a ten odstín rtěnky je opravdu nádherný. Líčení ti moc sluší. Přírodní dekorativní kosmetiku jsem něco málo zkoušela, ale většinou jsem nebyla spokojená s výdrží, tak jsem se vrátila k té nepřírodní. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Lovely blush color!
    I`m your new subscriber in Google+ and GFC
    Follow back? Sunny Eri: beauty experience

    ReplyDelete
  5. Tuto značku vůbec neznám, ale vypadá fakt kvalitně a za to, že je přírodní - palec nahoru! Určitě se na ni mrknu víc :)
    MyGoldenMind

    ReplyDelete
  6. Nejvíc mě zaujala ta rtěnka, ta má nádhernou barvičku. :-)

    ReplyDelete
  7. Značku vůbec neznám, ale musím říct, že celkem povedená kosmetika. Odstín rtěnky je nádherný. :) Já přírodní dekorativku ještě nezkoušela.
    Miska blog

    ReplyDelete
  8. Dobry den, aky odtien je na obrazku toho hydratacneho make upu od Borlind? Dakujem

    ReplyDelete
  9. Ahoj super díky moc za recenze. Taky se poslední dobou snažím zaměřovat na přírodní kosmetiku, ale hlavně něco v tomhle stylu jelikož jsem čerstvě maminka tak se zaměřují na šetrnou kosmetiku hlavně pro syna. A moje věci jsou tak trochu stranou :) Ale to se časem zpraví a taky si zajdu sama někam na nákupy až budu mít chvíli čas a nějakou tu kosmetiku si pro sebe nakoupím.

    ReplyDelete