Alcina - ten správny manažér pre vašu pleť

alcina skin manager

Dnešným článkom poteším baby ktoré hľadajú dobrú pleťovú starostlivosť, ktorá sa bude o ich pleť starať za nich. Pred nedávnom sa mi dostala do rúk táto perfektná sada od značky ALCINA a ani som nečakala, že si ju takto zamilujem.

Z celej ponuky značky ma najviac zaujal rad Skin Manager zahalený do červeno bielej farebnej kombinácie. Celý rad obsahuje 3 kroky k perfektnej pleti a to pleťové tonikum, pleťový krém a pleťový fluid.  A prečo práve Skin Manager? Pretože nerozpráva, ale je aktívny. A hlavne preto, pretože táto trojica sa drží hesla: Tvoja pleť, naša práca.

alcina skin manager toner

Prvým krokom po umytí tváre je tonikum AHA Effekt - Tonic. Prvé čo Vás na tomto toniku zaujme je jeho netradičný aplikátor v tvare kruhu. Tonikum sa totižto neaplikuje na vatový tampónik klasickým vyliatím z fľaše. Vatový tampónik stačí položiť na vrch a jemne zatlačiť. Špeciálny aplikátor ho navlhčí a je pripravený na použitie.

Tonikum obsahuje ovocné kyseliny, ktoré vďaka kyslému pH odstraňujú z pleti odumreté kožné bunky a čistia ju do hĺbky. Pleť je potom hladšia, jemnejšia a pri dlhšom používaní zmenšuje póry. Zároveň udržuje pleť hydratovanú. Tonikum je možné používať 2x denne, teda ráno a večer a môžte potom pokračovať svojim obľúbeným krémom. Ale najlepšie je pokračovať druhým krokom tejto skvelej sady.

alcina aha toner

Na toniku ma ako prvé zaujala jeho príjemná vôňa. Aplikácia na tampónik je síce netradičnejšia no efektívna, pretože nič nepovylievate. Tonikum dočistí pleť a je k nej ozaj veľmi jemnučké. Pleť je hneď po prvom použití hladká, jemná a zhydratovaná. Do tohto tonika som sa zamilovala hneď ako som ho prvýkrát použila.

skin manager bodyguard

Druhým krokom je krém s netradičným názvom a to Bodyguard. Svoj názov si vyslúžil hlavne kvôli svojim účinkom. Chráni pleť proti znečistenému ovzdušiu ako je napríklad prach a smog. Perfektný pomocník pokiaľ žijete a pracujete v meste. Zároveň pleť mierne zmatní. Tento krém môžte kľudne použiť ako podklad pod Vás hydratačný krém. Najlepšie je ho však kombinovať s tretím krokom tejto sady. 

alcina bodyguard

Krém je ľahkej konzistencie a veľmi rýchlo sa vstrebáva. Zanecháva pleť sviežu a nijak ju nezaťažuje a pokojne potom môžte pokračovať v aplikácii svojho obľúbeného krému. Alebo rovno tretím ktorom tejto sady. Myslím si že podobné krém, ktoré pleť chránia pred vonkajším znečistením sú v dnešnej dobe veľmi potrebné. Znečistenie ovzdušia je každým rokom väčší najmä vo veľkých mestách a to sa potom prejavuje aj na našej pleti. Ja ho používam iba pri svojej rannej rutine, pretože práve cez deň je najviac potrebné chrániť pleť pred znečisteným ovzduším.

alcina perfektionist

Posledným krokom je jemný denný fluid Perfektionist, ktorý si obľúbia najmä baby so zmiešaným a mastným typom pleti. Vďaka svojmu púdrovému efektu vyrovnáva povrch pleti, zjemní póry a čo je najdôležitejšie je, že vďaka obsahu kremíku pleť veľmi prirodzene zmatní. Tento denný krém sa stal ihneď mojim obľúbencom, pretože pred pár mesiacmi som spotrebovala podobný krém od inej značky, ktorý už nevyrábajú a hľadala som niečo s podobnými vlastnosťami. Preto keď som ho prvýkrát vyskúšala vedela som, že som ho našla.  Jednoznačne odporúčam babám, ktoré potrebujú zmatniť pleť a regulovať počas dňa mastnotu. Do tohto sa zamilujete.

alcina perfektionist

Toto bola moja úplne prvá skúsenosť so značkou ALCINA a veľmi ma prekvapila. Nielen svojimi krásnymi obalmi a výstižnými názvami, ale hlavne kvalitou produktov. Keď som kozmetiku ukazovala na sociálnych sieťach tak som dostala pár dotazov kde sa dá táto značka zakúpiť. ALCINA na Slovensku nemá svoj oficiálny e-shop, ale môžte ju zakúpiť v kozmetických salónoch, ktorých zoznam viete nájsť na alcina.sk. No viete ju kúpiť aj na množstve známych e-shopoch.

Okrem produktov v starostlivosti o pleť ponúkajú aj dekoratívnu kozmetiku a vlasovú kozmetiku, ktorú som tiež mala možnosť vyskúšať. 

alcina hyaluron sprej 2.0

Či už používate fén, kulmu, alebo žehličku, Vaše vlasy sú každou tepelnou úpravou namáhane a hlavne ich to vysušuje. Preto netreba zabúdať na to, že hydratáciu okrem našej pleti potrebujú aj naše vlasy. 

ALCINA Hyaluron 2.0 sprej obsahuje kyselinu hyalúronovú, panthenol a extrakt z opuncie, ktoré dodajú vlasom hydratáciu, lesk, hebkovsť a starajú sa o ich krásny v vzhľad. Sprej si stačí nesprejovať na vlasy pred úpravou fénom či žehličkou. Vďaka anti -heat faktoru ich ochráni až do teploty 230 stupňov. Sprej má príjemnú vôňu a určite bude skvelým pomocníkom aj počas letnej dovolenky, pretože aj slniečko môže dať vlasom zabrať.


Nezabudnite mi do komentárov napísať, či ste sa už stretli so značkou ALCINA a ak áno čo ste už vyskúšali? 

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

10 comments

  1. Tuto značku neznám, ale pokud vážně funguje, tak proč nezkusit. :-)

    ReplyDelete
  2. O téhle značce už jsem párkrát četla ale ještě s ní nemám žádnou osobní zkušenost, tyhle produkty vypadají dobře :).

    TheBlondieTale

    ReplyDelete
  3. Po toneri som už pokukovala, ale čo ja viem :/ Už nemôžem toľko zbytočne míňať :-D
    Inak, máš maličkú chybičku v nadpise :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vďaka za upozornenie :) Človek niekedy pre oči nevidí :D

      Delete
  4. O této značce jsem už četla, ale vyzkoušenou ji nemám. Vypadá skvěle. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
  5. značku som ešte neskúšala, no najviac ma zaujal ten denný krém čo chráni pleť pred znečistením ;)

    ReplyDelete
  6. Tuhle značku teď zkouší tolik lidí a rozhodně vypadá lákavě. :)
    Miska blog

    ReplyDelete
  7. Od Alciny jsem ještě nic nezkoušela, ale vypadá, že je to opravdu dobrá značka! To dávkování na toniku se mi moc líbí, tohle preferuju :)

    Praguetales

    ReplyDelete