Mizon Placenta Ampoule Cream

Krásny pondelok Vám prajem. Začal sa nám september a pre školopovinných je to asi najnenávidenejší mesiac v roku. Ja som ho neznášala tiež. :) Ale asi tu nie ste preto aby ste čítali o škole, ale asi kvôli kozmetike a beauty. A o tom bude samozrejme aj tento článok. Aj dnes ešte ostávame pri kórejskej kozmetike a povieme si niečo o značke Mizon. Na kórejskú značku Mizon som prvýkrát narazila až tohto roku. Nepamätám si presne kde to bolo, ale hneď som ju chcela vyskúšať a hľadala som kde všade ju predávajú. Nájdete ju na stránkach notino a ešte na českom e-shope mizon.cz.

Značka MIZON vznikla v Južnej Kórei a doteraz sa môže pochváliť 16 patentami na rôzne kozmetické technológie v čom má prvenstvo. Vo svojich produktoch používa prírodné látky a výťažky a netestuje na zvieratách.
-----
I wish you beautiful Monday. It´s start of September, and for schoolchildren it's probably the most hateful month of the year. I hated it either. :) But you probably aren´t here to read about school, but maybe because of cosmetics and beauty. And of course, this article will also be about beauty. Even today, we are still staying with Korean cosmetics and talking about the Mizon brand. I first encountered the Korean brand Mizon this year. 

The brand MIZON originated in South Korea and has so far boasted 16 patents for various cosmetic technologies in which it has the primacy. In its products it uses natural substances and extracts and doesn´t test on animals.


Balenie
Keďže som súrne potrebovala nočný krém siahla som po Mizon Placenta Ampoule Cream, pretože v popise udávali, že je vhodný aj na mastnejšiu pokožku so sklonom k akné. Krém sa nachádzal v bielej krabičke s popisom a zložením. Vo vnútri bol modrý plastový téglik, ktorý mi pripadal veľmi fádny a lacno vyzerajúci. Pri kórejskej kozmetike som zvyknutá na kvalitné a luxusne vyzerajúce obaly, alebo naopak veľmi roztomilé balenia. Tento keď položím vedľa zvyšku mojej kórejskej kozmetiky, tak tam proste nepasuje. Téglik má 50 ml a stojí vyše 25 €. Keď som otvorila téglik bol to druhý šok, pretože krém bol bielej farby a už na prvý pohľad vyzeral byť extrémne hustý. Ten krém stále držal tvar v akom ho do téglika natlačili niekde v továrni. To nie je nič zlé, ale už zo skúseností viem, že takto husté krémy sa veľmi ťažko rozmazávajú a pomalšie vstrebávajú a to mi nesedelo s tým, že je určený na mastnú pleť.
-----
Since I was in need of a night cream, I went for Mizon Placenta Ampoule Cream because they said in the description that it´s also suitable for oily and acne prone skin. The cream was in a white box with description and ingredients. Inside was a blue plastic bottle that seemed very simple and cheap to me. In Korean cosmetics, I'm used to quality and luxurious looking packaging or, on the contrary, very cute packaging. When I lay this one next to the rest of my Korean cosmetics, it looks so sad. The bottle has 50 ml and costs more than 25 €. When I opened the lid, it was the second shock, because the cream was white in color, and at first glance it looked extremely thick. This isn´t bad, but I know from experience that such thick creams are very difficult to apply and they are slowly absorbs into the skin.



Popis krému
Krém podľa výrobcu obsahuje 1500 mg placenty, ktorá posilňuje kožný imunitný systém. Extrakt z placenty je bohatý na minerály a aminokyseliny, ktoré vyživujú pleť. Okrem toho obsahuje adenozín, ktorý predchádza vzniku vrások, kyselinu hyaluronovú, ktorá pleť hydratuje a vitamín B3, ktorý prejasňuje pleť. Krém taktiež obsahuje extrakt z maliníku a komplex rastlinných výťažkov z arniky, ruže, rebríčku, horca a mnoho iných, ktoré predchádzajú vzniku kožných ochorení. Okrem to je hypoalergénny a neobsahuje žiadne umelé farbivá ani arómy. Krém je určený pre citlivú, unavenú pleť, mastnejšiu pleť so sklonom k akné, na podráždenú pleť a na prvé vrásky.
-----
The cream according to the manufacturer contains 1500 mg of placenta, which strengthens the skin immune system. The extract from the placenta is rich in minerals and amino acids that nourish the skin. Additionally, adenosine is good whit preventing wrinkles, it contains hyaluronic acid, which hydrates the skin, and vitamin B3 that clears the skin. The cream also contains raspberry extract and a complex of plant extracts from arnica, rose and many others that prevent skin diseases. Besides it is hypoallergenic and doesn´t contain any artificial colors or flavors. The cream is siutable for sensitive, tired skin, oily and acne prone skin, irritated skin and first wrinkles.


Z môjho pohľadu
Krém má skutočne veľmi hustú krémovitú konzistenciu a nemá skoro žiadnu vôňu. Na pleti sa trošku obtiažnejšie rozotiera a veľmi pomaly sa vstrebáva. Na pleti zanecháva ťažký pocit, akoby ste tam mali tonu krému a taktiež zanecháva na pleti nepríjemný pocit mastnoty. Určite nie je vhodný ako denný krém, alebo krém pod makeup. Používala som ho len ako nočný krém. Ráno však bolo vidieť, že krém má ozaj dobré účinky, pretože pleť bola veľmi dobre hydratovaná, jemná na dotyk a zdravo vyzerajúca. No ja osobne aj napriek skvelým výsledkom, ktoré krém má som si ho neobľúbila, pretože ja sa neviem preniesť cez to ak sa krém vstrebáva pomaly a zanecháva pleť mastnú. Balenie samozrejme dopoužívam, pretože účinky sú viditeľné, no už si ho nikdy viac nekúpim. Pokiaľ však máte iný typ pleti ako ja, je možné že sa bude správať inak a že si ho aj obľúbite, pretože účinky sú ozaj viditeľné.

Plusy:
+ dobre zhydratovaná pleť
+ zjemnenie pleti
+ rozžiarenie pleti
+ pleť vyzerá zdravo
+ primeraná cena vzhľadom na zloženie a množstvo

Mínusy
- veľmi hustá konzistencia
- ťažko sa rozotiera
- pomaly sa vstrebáva
- zanecháva na pleti pocit mastnoty
- zanecháva veľmi ťažký pocit na tvári

Veľmi dlho som uvažovala ako tento krém zhodnotiť, pretože na jednej strane má skvelé účinky už po pár použitiach, ale na druhej strane sa mi nepáči aký mám z neho na pleti pocit. Krém nie je vôbec zlý, ale ak má niekto mastnú pleť, vyhýba sa všetkému čo na pleti pôsobí mastne. Pokiaľ máte iný typ pleti a máte s krémom iné skúsenosti budem rada ak mi napíšete do komentárov, pretože verím tomu, že tento krém si vie nájsť u niekoho obľubu.
-----
The cream really has a very thick creamy consistency and has almost no smell. It´s little more difficult to apply it and it´s very slowly absorbed. It leaves a very heavy feeling on the skin feeling like you have a ton of cream and also leaves an unpleasant feeling of oilines on your skin. It is certainly not suitable as a day cream or a makeup base makeup cream. I use it only as a night cream. But in the morning, it was seen that the cream really had good effects because the skin was very well hydrated, soft to touch and healthy looking. Well, I personally, despite the great results, dont like this cream because I can´t get over it, if some products absorbs slowly and leaves the skin greasy. However, if you have a different type of skin like me, it´s possible that it will behave differently and mabye you will like it, because the effects are actually visible.

Pros:
+ well-hydrated skin
+ smoothes the skin
+ radiand skin
+ skin looks healthy
+ reasonable price in terms of composition and quantity

Cons:
- very dense consistency
- difficult to apply
- slowly absorbs
- it leaves a feeling of grease on your skin
- it leaves a very heavy feeling on the face

AN :-)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). :)

P.S .: If you like my blog and you do not want to miss new posts you can follow me via GFC (in the right panel), Facebook (anbeautyblog) or Instagram (@anbeautysk). :)

7 comments

  1. Super recenzia, aj keď krém ma popravde veľmi nezaujal :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja trošičku ľutujem kúpu, ale aspoň som skúsila.

      Delete
  2. O značke počujem prvý krát, ale vyzerá celkom fajn :) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    ReplyDelete
  3. Och, tá hustá konzistencia by mi určite nevyhovovala, mám radšej gélové zloženie. :)

    Rebelliouslily GIVEAWAY

    ReplyDelete
  4. Ta hustá konzistence by mi ani tak nevadila, horší by byla ta mastnota:)
    Windy pink style

    ReplyDelete
  5. Took me time to read all the comments, but I really enjoyed the article. It proved to be Very helpful to me and I am sure to all the commenters here! It’s always nice when you can not only be informed, but also entertained! Purtier Placenta 6th Edition

    ReplyDelete