Estee Lauder Double Wear Stay In Place Makeup recenzia

Ahojte baby,

konečne som sa dokopala napísať recenziu na Estee Lauder Double Wear Stay In Place Makeup. Dlhú dobu som počúvala ódy o tom, že je to najlepší makeup na trhu a dokonca zvláda skrotiť aj mastnú pleť. Ale rovnako dlho som aj váhala, pretože z parfumériach stojí 48 €, na internete okolo 35 €. No dokonca aj 35 € mi príde dosť na makeup.

Finally, I decided to write a review on Estee Lauder's Double Wear Stay In Place Makeup. Everybody was talking about it as of the best makeup on the market for oily skin. But I hesitated for a long time cos´ it costs 48 € and on the internet about 35 €. But even 35 € is enough for me to pay for a makeup.

estee lauder stay in place

Nakoniec som sa rozhodla isť do Marionnaudu a Fann parfumérie a vypýtala som si vzorky z viacerých odtieňov. Hneď po prvom dni som vedela, že to bude môj miláčik. Vydržal na pleti vyše 12 hodín. Nemala som vôbec mastnú T zónu a držal na pleti ako kliešť. Mala som však problém s nájdením správneho odtieňa. Nie preto, že by ich bolo málo, ale práve naopak, je ich vyše 30. V parfumériach však nemali úplne všetky odtiene a tak som chodila hore dole a hľadala ten správny. Veď keď už vyhodím 40 € za makeup tak nech mi sedí. 

Finally, I decided to visit Marionnaud and Fann perfumery, and I asked for samples of several shades. Right after the first day I knew it would be my holy grail. It lasts on my skin for more than 12 hours without geting my T zone oily. But I had a problem finding the right shade. Because there are so many of them. I was always going and trying new shades till I found the right one. Because when I decidend to pay 40 € for a makeup I wanted to buy the best shade.

estee lauder stay in place

Odtiene Estee Lauder Double Wear sú v Európe označované troma znakmi. Číslo, písmeno a číslo. Prvé číslo označuje aký tmavý je daný odtieň (Light 1-2, Medium 3-4, Deep 5-7). Teda číslo jedna je najsvetlejší a sedem najtmavší. Písmeno označuje podtón pleti. C - cool, teda studený podtón, N - neutral, teda neutrálny podtón a W - warm, ktorý je určený teplému podtónu. Posledným číslom si nie som veľmi istá. No ja som sa rozhodovala medzi 2W1 Dawn a 2W2 Rattan a všimla som si, že 2W2 bol o čosi tmavší ako 2W1. Takže asi tiež označuje tmavosť odtieňu.

Estee Lauder Double Wear shades are branded with three characters here in Europe. Number, letter and number. The first number indicates how dark is the shade (Light 1-2, Medium 3-4, Deep 5-7). So the number one is the brightest and number seven the darkest. The letter indicates a skin tone. C - cool, suitable for a cold undertone, N - neutral, a neutral undertone and W - warm, which is perfect for warm undertone. I´m not sure about the last figure. Well I was deciding between 2W1 Dawn and 2W2 Rattan and I noticed that 2W2 was little bit darker than 2W1. So I think it also indicates the darkness of the shade.

estee lauder stay in place

Nakoniec som sa rozhodla pre 2W1 Dawn, ktorý mi sadol ako uliaty.

Finally, I decided for the 2W1 Dawn, which fits me the best.

estee lauder stay in place

Estee Lauder Double Wear Stay in Place Makeup je dlhotrvajúci, nestierateľný makeup. Je určený všetkým typom pleti, a to dokonca aj mastnej, pretože neobsahuje oleje. Má stredné až silné krytie. Dobre sa nanáša a dá sa veľmi dobre vrstviť, pokiaľ potrebujete extra krytie. A na rozdiel od iných Estee Lauder produktov, tento je neparfumovaný. Podľa výrobcu má vraj až 24 hodinovú výdrž.

Estee Lauder Double Wear Stay in Place Makeup is a long-lasting, non-transfering makeup. It´s designed for all skin types, even oily skin because it doesn´t contain oil. It has medium to strong coverage. It applies very well and you can layer it if you need extra coverage. And unlike other Estee Lauder products, this one doesn´t contain perfume. And according to the manufacturer, it should last 24-hour.

estee lauder stay in place

Nič však nie je dokonalé a aj Estee Lauder má chybičky krásy. Tá najväčšia je aplikátor. Teda konkrétne jeho absencia, pretože keď dáte dolu uzáver je tam len veľká diera. Makeup z neho musíte vylievať a pritom je veľmi ťažké regulovať množstvo aké chcete. Stále nechápem prečo je pre Estee Lauder také ťažké tam dať normálny aplikátor. 

But nothing is perfect, and Estee Lauder isn´t exception. The biggest imperfection is the applicator. I mean his absence, because when you put down the lid there is only a big hole. Makeup must be poured out of it and it is very difficult to regulate the amount you want. I still don´t understand why it's so difficult for Estee Lauder to sell it with a normal applicator.

estee lauder stay in place

Niekomu by mohlo vadiť aj to, že zasychá príliš rýchlo a preto je ho potrebné veľmi rýchlo zapracovať. V opačnom prípade Vám to môže na pleti vytvoriť také nepekné mapky. Preto ho oveľa radšej zapracovávam zo štetcom, pretože sa mi s ním pracuje oveľa lepšie.

Someone might also mind that it is drying too fast, so you need to work quite quickly. Otherwise, it might look a little bit bumpy. That's why I like to use brushes while working with Estee Lauder.

estee lauder stay in place

Zasychá do matna, takže ho nepotrebujete príliš pudrovať. Na pleti vytvára pekný finiš, nezalieza do vrások a nevytvára na pleti masku. Pritom veľmi pekne ´´vyfotošopuje´´ pleť. A čo na ňom milujem najviac je to, že vydrží na pleti od rána do večera. Je však pravdou, že počas horúcich letných dní mu to teplo dalo zabrať a drží cca 10 hodín. NO aj vtedy vydrží oveľa dlhšie ako všetky moje doterajšie makeupy.

It creates a matte finish, so you don´t need too use much powder. The finish looks pretty on the skin, it doesn´t settle into fine lines and it doesn´t look like a mask. At the same time, it creates a photoshop finish. And what I love the most about it, is that it lasts from morning till night. But during hot summer days, it lasts only 10 hours. But even then it is way more then any other foundations I tried.

estee lauder stay in place

Urobila som aj zopár fotiek ako kryje a ako vyzerá na pleti. Prvá fotka bez makeupu.

I've made a few photos for you to see it´s coverage and how it looks on skin. First photo without makeup.

estee lauder stay in place

Ľavá strana s Estee Lauder, pravá bez.

Left side with Estee Lauder, right one is without.

estee lauder stay in place

Celá tvár s makeupom.

Full face makeup.

estee lauder stay in place

estee lauder stay in place

Estee Lauder Double Wear je perfektný makeup. Robí všetko to čo od makeupu očakávam a je to môj top produkt. Pokiaľ nad ním uvažujete, tak už neváhajte, pretože skutočne stojí za tie peniaze.

Estee Lauder Double Wear is a perfect makeup. It does everything what I expect from a makeup and it's my top product. If you are thinking about buying it, don´t hesitate, cos´ it´s worth the money.

AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). :)

P.S .: If you like my blog and you do not want to miss new posts you can follow me via GFC (in the right panel), Facebook (anbeautyblog) or Instagram (@anbeautysk). :)

20 comments

  1. Aj ja som najprv bola v parfumerii otestovat par odtienov po tom, ako som videla vela pozitivnych recenzii. Odisla som domov s 3 vzorkami, kazda mi vydrzala asi tyzden ale nie je to moja salka kavy, aj ked som si najprv myslela ze si len na to musim zvyknut. Je na mna prilis hutny, nevydrzal mi na pleti tak dlho ako tebe, ani zdaleka (a to nemam extra mastnu plet) a ani jeden odtien mi nesedel. Esteze som si ho nekupila :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Myslela som si že keď vydrží mne tak musí držať každému :)

      Delete
  2. Och, presne po takejto recenzí som túžila! Už dlhšie sa odhodlávam zainvestovať do nejakého drahšieho a kvalitnejšieho makeup-u a tento bol na prvom miesto pri uvažovaní. Ako vidím je vážne super. Teraz ešte chvíľu šetriť a bude môj. Ďakujem za recenziu pomohla!
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určite si choď vypýtať nejaké vzorky do parfumérii na skúšku aj kvôli odtieňu pretože ich máju veľmi veľa.

      Delete
  3. Tohle je můj makeup číslo jedna. Používám jen už asi tak tři roky a i když jsem zkoušela jiné, vždycky jsem se vrátila k estee. 48€ je dost natažená cena, je vidět, jak tl v čechách a na slovensku chodí. Makeup za to ale stojí, lahvička mi při denním užívání vystačí skoro 4 měsíce :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tá cena ja ozaj prehnaná. Oplatí sa kupovať online. :)

      Delete
  4. Wau! Tak tento mejkap dokonale kopíruje tvoj odtieň pleti! °₊·ˈ

    Blog de la Licorne

    ReplyDelete
  5. Cena je dosť vysoká ale efekt za to zrejme stojí :O Pekne kryje.
    www.recenzie-kozmetiky.blogspot.sk

    ReplyDelete
  6. U mňa bol double wear tiež prvý high-end make-up čo som si zakúpila. Všetko z tej rady má EL skvelé.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Súhlasím. S EL mám len dobré skúsenosti.

      Delete
  7. Od Estee jsem měla jen jeden produkt. Makeup jsem zatím nezkoušela, ale vypadá hezky a tvé pleti opravdu sedne perfektně :)

    MagicBeautyLife

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oplatí sa vyskúšať. majú skvelé produkty :)

      Delete
  8. Vyzerá fakt skvelo! Chcem ho vyskúšať už nejaký čas, ale nejako sa mi nedarí spotrebovať zásoby čo mám doma.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oplatí sa ho skúsiť. Neviem si ho vynachváliť. :)

      Delete
  9. Sice je to jeden z najlepsich makeupov ale zial nie pre mna :-(Ja sa uz lesknem po 3 hodinach a potom mi normalne makeup zide z tvare a mam ako keby flaky ale to je problem v mojej extremne mastnej pleti.

    ReplyDelete
  10. Skus pod make up pouzit balzam po holeni nivea pansky. Ja sa potom vobec nelesknem a make up mi vydrzi dlhsie ako s primerom

    ReplyDelete
  11. To, že nemá aplikátor je asi marketing, aby sme si kúpili aj tú pumpičku. Ja mám len takú menšiu vzorku z predajne, chcela som skúsiť odtieň a je super. Už som si objednala plné balenie. Dokonca sa vôbec nestiera a nezanecháva stopy ani na oblečení. To je už niečo, podľa mňa takto by mali fungovať všetky make-upy, nie len tie za cenu nad 40 EUR.

    ReplyDelete