Balea vs. Balea - pásiky na nos

V poslednom čase akoby sa vrece roztrhlo s produktami, ktoré obsahujú aktívne čierne uhlie, ktoré má lepšie vyčistiť pleť. S týmto trendom ide aj Balea, ktorá uviedla na trh nové produkty s obsahom aktívneho čierneho uhlia. Ja som si zatiaľ zakúpila len pásiky na nos na odstránenie čiernych bodiek z nosa. Okrem toho majú v ponuke čistiacu penu a ešte čiernu bavlnenú masku na tvár.

Chcela som však zistiť či sa tieto pásiky oplatí kúpiť a či sú vôbec lepšie ako pôvodné biele pásiky, ktoré Balea má na trhu už pár rokov. Takže sa na to poďme spolu pozrieť.


Prvým veľkým rozdielom medzi oboma baleniami je množstvo pásikov v jednom balení.
Biele pásiky sa predávajú v bielo-modrej krabičke a vo vnútri je 6 pásikov na nos. Cena krabičky je 3 €, teda jeden pásik stojí v prepočte 0,50 €.
Čierne pásiky sú v tenkom kartónovom čierno-fialovom obale, ktorý obsahuje len 3 pásiky. zaplatíte za ne 1,80 €, teda 0,60€ za jeden pásik.


Rozdiel je samozrejme aj v zložení, keďže čierne obsahujú uhlie a biele nie. Ale sú tam iné menšie rozdiely. Musím sa však priznať, že nie som veľký odborník na zloženia a nezvyknem ich študovať. Viem však že mnoho ľudí to zaujíma, tak prikladám aspoň foto aby ste mohli vidieť aký je medzi nimi rozdiel.



Veľkosť a tvar pásikov je úplne totožná. Iná je len ich farba. Rovnaká je taktiež ich aplikácia. Na nose držia dobre, ale mám pocit, že oboje vytiahnu rovnaké množstvo nečistôt. Výhodou pri čiernych pásikoch je to, že nečistoty je lepšie vidieť ako na bielych, takže človek môže mať pocit, že toho vytiahli viac. 

Čierne pásiky by mali mať navyše vďaka čiernemu uhliu na pleť priaznivé účinky, detoxikovať ju a lepšie vyčistiť. Toto je však veľmi ťažké porovnať, pretože o pleť sa pravidelne starám, čistím ju a používam aj rôzne hĺbkovo čistiace masky. Fakt je však ten, že som si žiaden rozdiel nevšimla. Všimla som si jedine to, že mi to uhlie trochu zafarbilo nos a tak som si musela ísť umyť tvár.


Pokiaľ ste fanúšikom čierneho uhlia a pozorujete, že Vám na pleti pomáha tak určite nebude na škodu vyskúšať nové Balea pásiky. Sú o 0,10 € drahšie ako pôvodné, no vďaka čiernej farbe vidíte koľko nečistôt Vám to z nosa vytiahlo. Pokiaľ Vám však ide len o vytiahnutie nečistôt z pórov, tak nové toho nevytiahnu o nič viac ako staré. Ostaňte preto pri starých a nevyhadzujte peniaze len za nový trend.

Skúšali ste už nové pásiky? Aký je Váš názor na ne?

Vaša AN :-)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). :)

24 comments

  1. Velmi dobry a poucny clanok, len mi chybaju akosi fotky samotneho procesu ako pasiky funguju -ale to je len moj subjektivny pohlad :). Rozhodne ich v buducnosti vyskusam! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak nechcela som tu fotiť tie veci čo mám v nose :D

      Delete
  2. Zkoušela jsem od Essence a to byla hrůza děs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tie od Essence nie sú vôbec dobre, trhajú sa a nič nevytiahnu.

      Delete
  3. Ja som skúšala od Balei v modrom balení, ale nie v krabičke, ale v papierovej "obálke" (rovnaká ako sú tie čierne, len proste modrý obal) a tie boli strašné. Vytiahli dokopy asi 6 pórov zbytočne vyhodené peniaze. Tie od 7th Heaven mi prídu zatial najlepšie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak také som nevidela. Stále som kupovala len v krabičke. A tie 7th Heaven nepoznám, ale určite si ich vyhľadám a vyskúšam ich. Vďaka za tip :)

      Delete
  4. Já zkoušela jen slupovací masky Pilaten a pleť byla sice hladká, ale přišlo mi, že to z toho nosu nic moc nevytáhlo :/ docela ráda bych našla něco, co opravdu funguje :D máš hezký blog, odebírám :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Žiadny produkt nevytiahne úplne všetko, ale určite sa treba predtým napariť aby sa otvorili póry. Vtedy toho vyjde viac.

      Delete
  5. Práve na tie nové Balea produkty s čiernym uhlím mám aj ja zálusk :) Minule som v DM kukala práve na tie klasické, no nekúpila som si ich, avšak teraz som ešte viac zvedavá, aké sú :) Pri druhých ma prekvapilo to, že sú vegan, to som vôbec nevedela, skvelá recenzia!

    www.frenchstyle.eu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja som si to tiež všimla až pri fotení. Ale je to napísané len vzadu.:)

      Delete
  6. Tak tenhle článek se mi hodí, chci je vyzkoušet :) Asi sáhnnu po těch s černým uhlím, už jen abych viděla více nečistot jak říkáš :D

    Cosmokočka

    ReplyDelete
    Replies
    1. To je určite výhoda, lebo na tých bielych máločo vidno.

      Delete
  7. pekný článok ;) ja som tie čierne ešte neskúšala, mám iba staršie biele, ale aj napriek tomu, že v nich nie je až taký rozdiel, tak by som ich skúsila :)
    MakeUpByVeo

    ReplyDelete
  8. Ja som ich ešte neskúšala, no chystám sa :)

    ReplyDelete
  9. Černý pásek jsme zkoušela a sem s ním naprosto spokojená.
    Šárka z blogu skarkiska.blogspot.cz

    ReplyDelete
  10. Taky bych je chtěla vyzkoušet. Jen bych si na ně musela vzpomenout, při návštěvě dm. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
  11. Super recenze, já si čistím pleť pravidelně a tak tolik nečistot nevytáhly (zvolila jsem kvalitnější dražší), ale na přítelovi to fungovalo skvěle. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sa tiež pravidelne starám o pleť a na tých pásikoch to aj vidno, že je tam toho potom menej, čo je však dobré. Aspoň vidno, že tá starostlivosť o pleť sa vypláca.

      Delete
  12. Ďakujem za recenziu, pretože som ich chcela skúsiť ale ani tie bežné pásiky mi nepomáhali takže aspoň viem, že do toho nemusím ísť:)

    ReplyDelete
  13. Super recenzia! :) Mne takéto pásiky nepomohli poriadne žiadne. Ani tá maska od Pilaten :/ °₊·ˈ

    Blog de la Licorne

    ReplyDelete