Cettua - pomocníci na nedokonalosti

Ahojte baby,

dnes je tu druhá časť recenzie na produkty kórejskej značky Cettua. Pokiaľ ste prvú časť nečítali a zaujímala by Vás, tak ju nájdete TU. Sú v nej recenzované masky na tvár, ruky a nohy.

Dnes sa pozrieme na zúbok tým trom malým pomocníkom. Náplasti na vyrážky, čierne bodky na nose a na očné okolie.


Cettua Spot Clean sú čistiace náplasti na nedokonalosti ako je akné. Obsahuje čajovník a kyselinu salycilovú, ktoré majú počas noci ošetriť pupienok a do rána by mali zmierniť opuch a začervenanie.  Akné by sa malo rýchlejšie zahojiť a zmiznúť. 


Balenie obsahuje 4 sáčky po 12 náplasti, teda dokopy 48 náplastí v jednom balení. Celé balenie ma stálo necelá 4 Eurá, čo je smiešna suma. V balení sú pritom dve rôzne veľkosti náplasti na malé i väčšie nedokonalosti.


Náplasť sa má naniesť na pupienok a nechať pôsobiť 12 hodín. Preto je lepšie si ich aplikovať večer a nechať ich pôsobiť počas noci. Ale fungujú vôbec? 

Ja sa vyhadzujem dosť často, preto som nemala problém ich hneď otestovať. Mala som práve na pleti štyri ´´bubáky´´. Dva som si vytlačila a dva nechala tak a na všetky som naniesla náplasti. Ráno boli tie ktoré som vytlačila bez začervenania a takmer ich nebolo vidno. Tie nevytlačené tam však ešte boli, ale mala som pocit že neboli také začervenané ako zvyknú byť. Ale nijak to neurýchlilo ich zahojenie a zmiznutie. Z náplasti mám preto pocit, že samotný ´´bubák´´ po nich nezmizne, ale aspoň zmiernia začervenanie a aj to je niečo. Zázraky však netreba čakať.


Cettua Celan and Simple je vyhladzujúca maska na očné okolie. Neobsahuje žiadne parabény a je bez parfumácie. Má za úlohu zjemniť očné okolie, vyhladiť jemné vrásky a zmierniť opuch. Balenie obsahuje 5 párov masiek za necelých 5 Eur


Keď rozbalíte balenie, uvidíte priehľadnú plastovú fóliu s dvoma maskami. Tie jednoducho odlepíte a lepkavou časťou aplikujete pod očné okolie. Pokiaľ sa Vám na prvý krát nepodarí masku umiestniť správne, viete ju odlepiť a upraviť. Maska drží pevne a nepadá z tváre.


Náplasť má po nanesení chladivý efekt a treba ju nechať pôsobiť od 20-30 minút. 


Po ich odskúšaní ma však čakalo mierne sklamanie. Kruhy pod očami vôbec nezmizli, možno sa len mikroskopicky zjemnili. Očné okolie bolo trochu jemnejšie a hladšie no nebolo to nič extra. Možno niekomu táto maska funguje, ale napríklad také náplasti od Balei urobili lepšiu robotu (recenzia).


Posledným produktom od tejto značky sú pásiky na odstránenie čiernych bodiek Cettua Pure White.


Balenie obsahuje dva druhy pásikov, 6 pásikov na nos a 6 pásikov na čelo, alebo bradu. Pokiaľ však na brade, alebo čele čierne bodky nemáte, viete ich kľukne použiť aj na nos. Majú síce iný tvar, ale nožnice má doma každý. Celé balenie s 12-timi pásikmi stojí necelých 5 Eur.


Pokiaľ takéto pásiky používate, tak tieto fungujú úplne rovnako. Pleť si treba umyť s čo najteplejšou vodou, aby sa otvorili póry (alebo ich otvoriť pomocou teplého uteráka). Oblasť nosa potom navlhčiť a naniesť pásik. Keď úplne zaschne môžte ho strhnúť.


Prirovnala by som ich k pásikom na nos od Balei. Správajú sa rovnako a vytiahnu aj podobné množstvo nečistôt a čiernych bodiek. Cenovo sú na tom v prepočte na jeden pásik rovnako, takže ak Vám pásiky od Balei vyhovujú, tak týmito tiež nič nepokazíte.

Ako teda hodnotím týchto troch pomocníkov? Ani sama neviem. Nie sú zlé no na trhu sa dajú nájsť rovnaké produkty za rovnakú cenu a urobia rovnakú a možno aj lepšiu robotu. Možno nesadli len mne a niekomu inému by zas fungovali oveľa lepšie. Každopádne určite ich dopoužívam, pretože nie sú zlé. No kúpila som si ich naposledy, pretože nie sú ani nič extra.

Používate podobné náplasti? Ak áno od akých značiek?


Vaša AN :-)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). :)

15 comments

  1. Tak to je asi to nejroztomilejší balení, co jsem kdy viděla! :) U nás se značka bohužel nedá sehnat, nebo si to alespoň myslím - opravte mě, jestli se pletu klidně. Ale tyhle náplasti každopádně vypadají božsky :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja som to kupovala na Notine, mali by to tam ešte mať.

      Delete
  2. Pleť mám celkem kvalitní, ale jednou za měsíc se mi objeví pupínky, kterých se poměrně dlouho zbavuji. A na černé tečky by se mi také něco hodilo :-) děkuji za super tipy :-)
    All my cosmetics

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tá jediná na na čierne bodky ma nesklamala, ale je ozaj veľmi podobná Balei. Kvalitou aj cenou.

      Delete
  3. A já doufala, že budou dobrý.. no nic, ono se to dá asi od takových zázraků očekávat:(

    ReplyDelete
  4. Na tie náplasti som už narazila niekoľkokrát, ba priam som ich chcela aj vyskúšať, no som rada, že si o nich napísala skôr :) ❀

    ❀ Blog de la Licorne ❀

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jedine tá na nos je dobrá, no ostatné mňa osobne nepresvedčili. Ale možno niekomu budú fungovať. :)

      Delete
  5. Obaly majú veľmi pekné ale keď som začala čítať článok, čakala som, že ich budeš lepšie hodnotiť a viac chváliť. Ale pri tých cenách je fajn to risknúť a skúsiť sama na sebe :)

    Candy | C a n d y G r a n t

    ReplyDelete
    Replies
    1. Práve tie obaly ma zaujali a preto som ich kúpila. A ozaj nestoja veľa takže je to dobre vyskúšať na vlastnej koži, pretože nie všetko musí sadnúť každému. No mne proste nesadli :)

      Delete
  6. Pomáhá vůbec něco na ty kruhy pod očima?

    Prolhaná Mrcha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mala som jedny od SKIN79 a tie ozaj pomohli, ale už ich neviem zohnať. :(

      Delete
  7. Ja milujem kórejskú kozmetiku hlavne kvôli jej obalom :D mala som zatiaľ len masku od Holika Holika, ktorá bola fakt skvelá! :)
    Z tejto ponuky ma najviac zaujali náplaste pod oči, no škoda, že efekt nulový.
    World of Nicol

    ReplyDelete
  8. Takýto typ, týchto masiek chcem vyskúšať už veľmi dlho, avšak rada by som išla na overenú istotu, tieto vyzerajú super:)
    http://thenoela.blogspot.sk/

    ReplyDelete