10 tipov ako ušetriť na kozmetike

Ahojte baby

Každá z nás túži mať doma všetky tie krásne paletky, krémy či ktorúkoľvek inú kozmetiku ktorú vidíme v časopisoch, na Facebooku či Instagrame. No nie každý vyhral v lotérii a preto buď siahame po lacnejšej kozmetike, či šetríme dlhé mesiace. 

Keď som bola študentka tak som si samozrejme nemohla dovoliť kúpiť si všetko to po čom som túžila a preto som kupovala len to nevyhnutné ako riasenku, tekutú linku a aknekolor. Mala som jednu lacnú paletku očných tieňov, ktoré neboli veľmi pigmentované a jediný drahší kúsok boli dva očné tiene od značky ARTDECO. Produkty, ktoré som si nemohla dovoliť som buď nepoužívala, alebo som improvizovala. V tom čase však nebol Youtube, Facebook a Instagram a preto ma to až tak veľmi netrápilo. 

Dnes si už zarábam sama na seba a keďže som slobodná a bezdetná tak jediné na čo míňam okrem nájomného a jedla sú moje koníčky, medzi ktoré patrí samozrejme kozmetika. Dnes je však na trhu oveľa viac produktov a aj tak si nemôžem dovoliť kúpiť úplne všetko. Takže improvizujem sam tam aj teraz.

Preto mám pre Vás 10 tipov ako aspoň trošku ušetriť na kozmetike.

1. Upravené obočie je na nezaplatenie. 
Namiesto ceruzky na oči viete použiť obyčajný hnedý očný tieň, ktorým ho vyplníte a zafixovať ho môžte obyčajnou vazelínou. Dlhé roky som takto fungovala a prežila som to :)


2. Niet na dobrý štetec. 
Na dokonalý makeup očí a tváre je oveľa lepšie používať kozmetické štetce ako vlastné prsty. No kvalitné štetce nie sú práve najlacnejšie a pokiaľ potrebujeme celú sadu tak sa nedoplatíme. Niektoré však viete použiť nielen na to na čo sú pôvodne vyrobené. 
- štetcom na očnú linku viete vyplniť obočie
- štetcom na blendenie viete naniesť rozjasňovač
- štetec na púder sa môže zmeniť na kontúrovací štetec pomocou dvoch sponiek do vlasov
Zo začiatku ozaj nepotrebujete kopec štetcov. Len sa treba naučiť pracovať s tým čo máte.


3. Čo s rozbitým očným tieňom? 
Nemusí sa jednať len o rozbitý očný tieň, ale aj o nepotrebný či nepoužívaný očný tieň v paletke. V mojom prípade je to dva v jednom. Rozbila sa mi farba, ktorú by som asi nikdy nepoužila. Stačí ju viac rozdrviť a nasypať do priesvitného laku. Vlastnú farbu si viete vyrobiť namiešaním viacerých farieb či pridaním trblietok. Kreativite sa medze nekladú. Intenzita farby však bude záležať na tom aký pigmentovaný bol očný tieň a koľko ste ho tam dali.


4. Recyklácia drahej kefky. 
Dobrú kefku z Vašej drahej, alebo obľúbenej maskary môžte použiť do lacnejšej. Samozrejme že záleží aj na kvalite samotného produktu vo vnútri. Ale keď nájdete lacnú maskaru, ktorá bude fungovať s Vašou obľúbenou kefkou z drahšej maskary, tak ste vyhrali.



5. Jeden odtieň nestačí. 
Poznáte to, keď si v lete kúpite ten správny odtieň makeupu, ale v zime ho už nemôžte použiť pretože je na Vám zrazu príliš tmavý? Nemusíte kupovať nový vo svetlejšom odtieni. Stačí tmavší makeup zmiešať s trochou pleťového krému. Zriedite ho tým a dostanete svetlejší odtieň.


6. Do poslednej kvapky
Keď už z Vašej maskary či lesku na pery neviete dostať ani ´´kvapku´´ stačí ich ponoriť do horúcej vody. Produkt, ktorý je prilepený na stenách stečie a môžte ho použiť ešte zopárkrát.


7. Ešte nie je prázdny
To isté platí aj pri krémoch či géloch v tubách. Keď sa Vám zdá že už je prázdny, tak v skutočnosti nie je. Veľké množstvo produktu ostáva prilepené na stenách tuby. Tubu rozstrihnite a presvedčte sa sami. To množstvo Vám iste vystačí aj na týždeň či dva a nemusíte hneď kupovať nový.



8. Skúste DIY
Skúšaním DIY, teda Urob Si Sám v kozmetike je dobré nie len na šetrenie, ale zároveň viete čo Váš vyrobený krém, či maska obsahujú. Pár DIY, ktoré som robila nájdete TU


9. Luxus za dobrú cenu
Asi každá z nás tuží po zvučnejšej značke, ale dať za paletku, či krém 50 Eur je príliš veľa. A najhoršie je keď zistíte, že Vám ten drahý krém vôbec nesadol. :( Kupujte preto darčekové boxy, či balíčky. Obsahujú síce miniatúry, ale za super cenu viete vyskúšať viac produktov naraz od Vašej obľúbenej značky.


10. Multitasking produkty
Pokiaľ chcete ušetriť, používajte viac produktov, ktoré robia viac vecí naraz.
- BB krémy pleť hydratujú, zjednocujú a chránia ju pred slnkom
- so zmatňujúcim makupom už nepotrebujete naniesť púder
- krémový rúž na pery môžte použiť ako lícenku
- očný tieň z paletky viete použiť ako náhradu za bronzer či rozjasňovač


Improvizovali ste niekedy podobným spôsobom?


Vaša AN :-)

19 comments

  1. Veľmi dobré tipy, sama niekoľko z nich využívam - napríklad výroba domácej kozmetiky (väčšinou pleťové masky, ale po novom už aj šampón). Rozbité očné tiene si opravujem, návod je jednoduchý, stačí rozdrviť, pomiešať s vysokopercentným alkoholom na kašičku, zatlačiť napr. mincou obalenou v servítke čím sa tieň vyformuje, spevní a zároveň sa odsaje prebytočná tekutina. Návod nájdeš u mňa na blogu: http://kraskaazviera.blogspot.sk/2013/05/urob-si-sam-oprava-rozbitych-ocnych.html

    Inak ten trik so sponkami a štetcom by mi nebol v živote napadol, to sa hodí napríklad aj pri cestovaní, takže vďaka. :-)

    ReplyDelete
  2. Užitočné tipy! To so štetcom a sponkami by mi asi nikdy nenapadol. 5. bod používam už dlhú dobu a myslím, že tak je na mojej pleti make-up krajší! :)
    Caroline

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je to dobre aj keď má človek suchšiu pleť.

      Delete
  3. Skvělý článek, některé tipy by mě vůbec nenapadly, takže určitě vyzkouším!
    Beauty by K.

    ReplyDelete
  4. Hezký článek a super tipy ;-) To s tou řasenkou jsem dělávala taky a krémy bez rozstřihnutí a úplného vyprázdnění do koše nikdy nehodím ;-D

    http://homeblogbytereza.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  5. Skvělé tipy. Podobné improvizování velmi dobře poznám a školní léta jsem měla dost podobné. Naštěstí mě tehdy kosmetika ani tak moc nezajímala, jako teď. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
    Replies
    1. na škole som tiež nebola až taký maniak ako som teraz :D

      Delete
  6. Velmi dobré tipy pro kosmetické šílence :) Já jsem na kosmetiku nikdy nebyla, ale i přesto mě tento článek bavil! :)

    Gabux

    ReplyDelete
  7. Skvelé tipy, napríkld ten so štetcom na púder a sponkami, to by ma teda nenapadlo :) skvelý článok! ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    ReplyDelete
  8. Wau skvele napady si tu dala o ktorych som ani len netusila no jeden vyuzivam ten ze si odstrihnem z kremiky z masticky super clanok ;)

    www.teenmumy.blogspot.sk

    ReplyDelete
    Replies
    1. To s rozstrihnutím krémov je dosť známe, ale nie každý to robí a pritom tam je kopec produktu. :)

      Delete
  9. Skvelý článok, dozvedela som sa kopu noviniek :) Vazelínu som teda ešte na zafixovanie obočia nevyskúšala, no pomaly sa mi môj brow gel míňa, takže ju asi vyskúšam :) Taktiež skvelým tipom je aj to s horúcou vodou! A čo sa týka mini testovacích produktov, niekedy je to naozaj skvelé, veľakrát som si aj ja kúpila tieto malé sady a ušetrila tak aj peniaze

    www.frenchstyle.eu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Miniatúry sú super najmä keď chcem vyskúšať novú značku.

      Delete
  10. bohovský článok!! neviem prečo mi nenapadlo nechať si kefku z dobrej špirály sakra, ale odteraz to idem skúšať týmto spôsobom :) aj ponorenie do teplej vody mi nenapadlo, že pomôže doraziť produkt :) super, vďaka za tipy :)
    Drew's Beauty

    ReplyDelete
  11. Fakt skvelé tipy. Ja najviac staviam na multifunkčné produkty. Jednak mi to zaberie menej miesta a jednak to aj menej stojí. Tiež je dobré sledovať akcie na konkrétne produkty, ktoré radi kupujeme. Určite radšej ako bezhlavo nakupovať nepotrebné veci za akciové ceny. A využívať nakupovanie cez internet, tam sú ceny niekedy skrátka neporovnateľne nižšie.
    Bianka

    ReplyDelete
  12. Zaujimavy clanok Alenka. No ja odporucam v bode 9. Luxus za dobru cenu vyskusat vyrobky Mary Kay. Vysoka kvalita a 100% zaruka spokojnosti zakaznicky... Produkty si mozete vyskusat bezplatne u kozmetickej poradkine, ktora je na to skolena a najde pre Vas presne to co vasa plet potrebuje. Priamo si vyskusate ci vam krem alebo makeup sadne. V pripade, ze si nieco objednate bez skusky a nieje to ono, mozete to bez problemov vymenit, alebo vratit. Toto sa vam nestane ani v najluxusnejsej predajni kozmetiky. V pripade, zeby Vas tato info zaujala, kludne ma kontaktujte na FB: Magenta Glow ;). Prajem krasny tyzden.

    S pozdravom, Lucia

    ReplyDelete