Konjac hubička - zázrak alebo blbosť?

Ahojte baby,

počuli ste už o Konjac hubkách na čistenie ? Ja som sa o nich dozvedala ako ináč z blogov. Najprv som sa zarazila, že čo to je za špongiu, pretože tak mi pripadala. Potom som si prečítala o nej a o jej účinkoch na pleť čosi viac a rozhodla som  sa ju kúpiť.



Takže čo je to vlastne konjacová hubka?

Konjacová hubka sa vyrába z koreňa rastliny Amorphophallus Konjac, taktiež známej aj ako Diablov jazyk. Keď som to zistila uvedomila som si, že som práve túto rastlinu mala doma. Kúpila som malý cibuľovitý koreň na výstave kaktusov v Košickej botanickej záhrade od jedného z predajcov. No neprežila. Akosi sa mi nedarí udržať nažive žiadne rastliny okrem kaktusov. Nakoniec som však bola aj rada pretože táto rastlina má názov Diablov jazyk práve preto, že jej kvet smrdí ako zhnité mäso. Tak si viete predstaviť, že ma to trošku šokovalo, že práve koreňom tejto rastliny si umývam tvár. :)


Prečo je však konjacová hubka taká dobrá na pleť?

Tento zázračný koreň obsahuje vitamíny A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, zinok, železo, meď a magnéziu. Má antibakteriálne a protiplesňové účinky. Dokonale čistí pleť, póry, odstraňuje mastnotu, pomáha pri akné a vyvažuje pH pleti. Pri čistení pleť jemne masíruje a dobre ju pritom prekrví.

Ako sa používa?

Hubku je potrebné pred použitím namočiť v teplej vode na pár minút, alebo pokiaľ úplne nezmäkne. Pritom zväčší svoj objem a samozrejme bude mäkká a jemnučká. Prebytočnú vodu je z hubky potrebné vytlačiť a potom si ňou umyť pleť. Môže sa používať len tak ako je, alebo s akýmkoľvek mydlom či čistiacim gélom, či penou. Je to už len na Vás. Hubka zanechá pleť čistú a jemnučkú.

Po použití hubku stačí len opláchnuť a nechať poriadne vyschnúť na dobre vetranom mieste. Hubka sa môže používať každý jeden deň ako súčasť každodennej starostlivosti o pleť. 

Vydržať by mala cca 2 mesiace, ale treba použiť zdravý sedliacky rozum a vyhodiť ju keď už bude na to zrelá.


Je vhodná aj na Váš typ pleti?

Určite áno. Na trhu je veľmi veľa hubiek s rôznym zafarbením, ktoré sú vhodné pre rôzne typy pleti.

Biela - neutrálna a vhodná pre každého aj pre citlivú a suchú pleť
Čierna - s prímesou čierneho uhlia je vhodná na mastnú pleť s akné
Svetlo zelená - má prímesy zo zeleného čaju a je najvhodnejšia pre normálnu až zmiešanú pleť
Zelená - obsahuje zelený íl vďaka ktorému je vhodná pre zmiešanú až mastnú pleť
Červená - s obsahom francúzskeho červeného ílu je vhodná pre namáhanú pleť

Stojí zato ju vyskúšať?

Jednoznačne áno. Pleť vyčistí oveľa lepšie ako keď ju čistím rukami. Pritom pleť dobre premasíruje a je k nej veľmi jemnučká.


Skúšali ste už Konjac hubku? Alebo sa ešte len chystáte?

Vaša AN :-)

14 comments

  1. za seba odporúčam ♥... používam ju vždy s nejakým čistiacim gelom/penou a pleť mám krásne jemnú, hebkú...

    ReplyDelete
  2. Fuuha tak toto počujem prvý krat ale tá hubka sa mi veľmi páči o ničom takomto som zatiaľ nepočula :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Určite ju vyskúšaj. Pleť je po nej jemnučká ako detská prdelka :)

      Delete
  3. Aaaa, tak konečne už viem prečo ich predávajú v toľkých rôznych farbách. Ďakujem za ozrejmenie. Ja momentálne používam hubku z bambusového uhlia, zatiaľ som s ňou spokojná, uvidíme časom. Určite sa neskôr aj ja podelím o recenziu,

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak na recenziu sa teším, pretože som ešte o nej nepočula. :)

      Delete
  4. Taky ji používám a čistění pleti je s ní o dost příjemnější než bez ní. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
  5. Taky jí používám. Dostala jsem jí jako dárek, takže jsem ani netušila o všech jejích účincích. Ale čistí krásně a pleť je po ní fakt heboučká. :)

    ReplyDelete
  6. práve si mi pripomenula, čo som mala v pláne si doma doplniť :) odkedy som si ich kúpila prvýkrát, tak som nejak zabudla si ich opäť dokúpiť a neviem prečo, keďže som milovala ten pocit na pleti po vyčistení s takouto hubkou :)
    MakeUpByVeo

    ReplyDelete
  7. uuuu, to znie super! myslím, že ju vyskúšam! rada testujem nové beauty produkty <3

    {www.nasklee.com}

    ReplyDelete
  8. Celkovo nemám rada hubičky - či už na nanášanie make upu alebo aj takto na čistenie pleti :) Toto vyzerá celkom dobre, no neviem.. furt tam je tá predstava, že koľko baktérii sa v tom musí držať - aj keď ju umyješ. Ale ako za vyskúšanie to asi stojí :)

    ReplyDelete
  9. Aááá .. tušila som , že na čo to asi približne bude , ale že sú hubky rozlíšené aj farebne, tak to už vôbec nie. Super článok ! :)
    NarodeninováMaryKayGIVEAWAY

    ReplyDelete