BIODERMIC - BIOMASK papaya

Ahojte baby,

ktorá z Vás si v januári objednala U-BOX našla v ňom takúto pleťovú masku. Zaujala ma hlavne tým, že je to maska v prášku, ktorú som si musela sama pripraviť.


Samotná masky je zabalená v tvrdom obale na ktorého zadnej strane nájdete aj veľmi jednoduchý návod na prípravu masky. No trochu ma zmiatlo to, že na obale bolo napísane peel off (teda zlupovacia), ale v návode na zadnej strane sa písalo, že ju treba po 15 minútach zmyť vodou. Takže som si povedala, že sa nechám prekvapiť čo z toho vznikne.


Moja maska bola papájová a má pleť vyživiť, zjemniť, podporovať regeneráciu buniek, zlepšovať tón pleti a zmatňovať ju. Preto je vhodnejšia pre mastný typ pleti.


Na prípravu budete potrebovať menšiu nádobku v ktorej masku rozmiešate a ešte teplú vodu. Toto je menšia nevýhoda tejto masky, že sa s tým treba trošku prplať a rozrábať to. No čas od času to môže byť aj sranda.


Celý obsah sáčku sa má zmiešať s 50 ml vlažnej vody a poriadne rozmiešať. Ja by som však poradila použiť, len polovicu balenia a zmiešať ju samozrejme s 25 ml vody. Pretože jedno balenie vystačí na dva použitia a už rozrobenú masku ťažko uskladníte. Zmes totižto začne pomaličky hustnúť. Keď začne mať kašovitú konzistenciu treba ju čím skôr naniesť na pleť, pretože potom už začne pomerne rýchlo tuhnúť a ku koncu už pripomína niečo ako puding. 


Pokiaľ je maska krémovitá nanáša sa veľmi dobre na pleť. Nesteká a začne celkom rýchlo tuhnúť. Nakoniec sa predsa len jedna o zlupovaciu masku a zlupovanie bolo celkom srandovné. Pleť bola po nej trochu jemnejšia, ale žiadne iné zmeny som nepostrehla.

Som rada, že som si mohla túto masku vyskúšať, pretože zatiaľ som sa s maskou v prášku ešte nikdy nestretla. Jej výhodou je to, že si môžte obsah sáčku rozdeliť do dvoch až troch častí a máte ju na viac použití. Ale pre lenivcov ako ja môže byť nevýhoda to, že ju treba rozrábať. Nejaké extra účinky som nepostrehla, ale bola to celkom sranda a určite by som ju ešte raz skúsila.

Skúšali ste už  niekedy podobný druh masky?

Vaša AN :-)

6 comments

  1. Podobný druh masky jsem ještě nezkoušela, ale škoda, že výsledky nejsou viditelnější. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možno by sa to prejavilo po pár použitiach. :-)

      Delete
  2. Pekná recenzia An :) Tvoje články si vždy rada prečítam :) Ja som mala v U-boxe túto masku s obsahom kaviáru, no ešte som ju neskúšala, nakoľko som trochu lenivá pustiť sa do toho miešania :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teším sa potom na recenziu na tvojom blogu. :)

      Delete
  3. Masku v prášku jsem teda ještě neviděla :O nově se snažím masku mít každý týden, používám zatím od Baelei, jednu mám s jílem a jednu s mořskou solí a až dojdou poohlédnu se po nějaké hydratační ;)

    www.double-claire.blogspot.cz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Je dobré si robiť takéto masky aspoň raz do týždňa. Je to dobré pre pleť + je to aj dobrý relax :)

      Delete