Predsavzatia na rok 2017

Dávať si každý rok nové predsavzatia je už také klišé. Nezvyknem si ich často dávať, pretože stále som sa na ne po čase vyprdla a na niektoré aj zabudla. Ale tohto roku oslávim svoje tridsiate narodeniny a preto bude tento rok pre mňa určite iný ako boli minulé. Cítim sa byť nielen staršia, ale aj o dosť zodpovednejšia a preto som sa rozhodla dať si pár predsavzatí či cieľov, ktoré chcem dosiahnuť.



Byť fit
Najbežnejšie predsavzatie zvykne byť to, že ľudia chcú schudnúť a stále sa k tomu odhodlajú na nový rok po sviatkoch. Mojím cieľom však nie je schudnúť. Netrpím nadváhou, ale nemám ani dokonalú postavu. Ale už minulého roku som začala pravidelne cvičiť, a dávam si viac pozor na to ako sa stravujem. Neviem sa veľmi vzdať niektorých nezdravých jedál, ale snažím sa ich aspoň obmedziť. Preto som si predsavzala, že v roku 2017 budem v tomto svojom zdravom trende pokračovať a budem na sebe tvrdo makať aby som bola fit a cítila sa dobre vo vlastnom tele.

Pravidelne blogovať
Blog som založila koncom roka 2014, ale až do leta 2016 som tam prispievala len veľmi sporadicky. Nevedela som sa nakopnúť. Tohto roku som začala písať pravidelne 3 články týždenne a v tomto chcem pokračovať aj v roku 2017. Plánujem si kúpiť nový fotoaparát, aby som mohla na blog pridávať stále kvalitnejšie a lepšie fotky. A samozrejme chcem každý týždeň písať kvalitné a zaujímavé články.

Nakupovať s rozumom
Minulého roku som to s nakupovaním trošku preháňala a často krát som nakúpila aj veci ktoré som nepotrebovala. Tohto roku nakupovať neprestanem, ale chcem naozaj kupovať s rozumom a viac nad tým premýšľať.

Naučiť sa Katakanu a Kanji
Ja som obrovský maniak do japonskej anime a mangy. Anime pozerám výlučne v originálnom znení s anglickými titulkami a keď sa na mňa začalo z tej japončiny niečo lepiť, povedala som si, že sa skúsim z tej japončiny niečo naučiť. Základom je však naučiť sa aspoň Kanu (japonska Katakana a Hiragana), pretože bez toho, aby som si vedela niečo prečítať sa ťažko niečo naučím. Hiraganu som zvládla začiatkom roku 2016, ale potom som s tým sekla a už sa tomu nejak nevenovala. Tohto roku sa k tomu chcem vrátiť. Zopakovať si Hiraganu a doučiť sa Katakanu a aspoň prvých 100 znakov z Kanji. 

Nie je toho veľa, ale tieto štyri veci sú z môjho pohľadu zvládnuteľné a chcela by som ich dosiahnuť. Takže mi držte palce.

Dali ste si aj vy tohto roku nejaké predsavzatia?


Vaša AN :-)

4 comments

  1. Mám podobné, tak snáď nám obom vyjdu :) želám veľa šťastia :)

    CALLAESTHETICS

    ReplyDelete
  2. Pravidelně blogovat. Zrovna tenhle bod se v mém seznamu také nachází. Uvidíme, jestli to vyjde a jak dlouho mi to vydrží. :D
    Find joy in the ordinary

    ReplyDelete
  3. Držím palce, nech sa ti všetky splnia!:) Ja si predsavzatia už nedávam, skôr si vždy do roku určím nejaké ciele, ktoré sa snažím dosiahnuť a splniť:)

    Giveaway o balíček produktov v hodnote 100€

    ReplyDelete
  4. Ja som si na tento rok dala jedno špeciálne predsavzatie a to byť zdravá. A potom samozrejme tiež pravidelne blogovať, lebo minulý rok som toho vela nestihala.
    A ešte si užiť posledný rok na materskej.
    A ešte aj šetriť peniažky :)
    Štýl ženy

    ReplyDelete