Kontaktné šošovky

Ahojte baby,

Každá z nás zatúži sem tam po nejakej výraznej zmene. V dnešnej dobe je už možné čokoľvek a okrem zmeny farby vlasov si vieme kontaktnými šošovkami zmeniť aj farbu očí. A to na každý deň inú. Farebné šošovky som prvý krát skúšala pred pár rokmi. Na našom trhu sa dá kúpiť zopár značiek, ktoré vyrábajú aj farebné šošovky. Asi najväčší výber má značka Color VUE, ktorú mám najradšej. Ale vyskúšala som pre porovnanie aj iné.

Predtým než si kúpite farebné šošovky musíte vedieť či chcete zmenu na úplne inú farbu, alebo chcete len zvýrazniť svoju originálnu farbu očí. Na zvýraznenie slúžia tónovacie šošovky a na prekrytie pôvodnej farby očí slúžia krycie šošovky. Takže pri kupovaní bacha na to. A výsledná farba po nasadení krycej šošovky závisí aj od vašej pôvodnej farby očí.

Kúpila som si 3 zelené krycie šošovky od rôznych značiek, aby som ich navzájom porovnala. Začnem značkou s ktorou už mám skúsenosti a to Color VUE. Od nich som už mala v minulosti zelené, modré, hnedé a fialové. 

Dnes som však skúšala iný druh a to  Color VUE 3 tones green. Šošovky sú trojmesačné a stoja 12,31 eur, čo je výborná cena. Farebnosť samotnej šošovky je super a po nasadení vyzerá veľmi zaujímavo. Je mi však ľúto, že po nasadení moja pôvodná farba preráža a tá zelená tam nie je veľmi viditeľná. Ale to oko aj tak vyzerá veľmi pekne a zaujímavo. Predtým som od nich mala iné zelené šošovky s označením Glamour a tie pekne prekryli moju farbu a oko vyzeralo úžasne. Môžte ich vidieť v tomto článku TU.



Druhú značku, ktorú som skúšala po prvý krát je FreshLook. Šošovky s označením Color sú podľa popisu krycie, takže by mali prekryť aj moju tmavú farbu. Tieto šošovky sú mesačné za cenu 16,67 eur. Keď som ich vytiahla z obalu zľakla som sa, pretože farebnosť šošovky bola veľmi slabá a dosť presvitala. Povedala som si, že toto moju farbu určite neprekryje. Ale bola som prekvapená keď som si ju nasadila do oka. Neviem ako je to možné, ale oko bolo naozaj pekné zelené a vyzeralo aj celkom prirodzene. Klobúk dolu pred touto značkou.

Mala som s ňou však jeden veľký problém a to nasadiť si ju do oka. Nie som síce žiaden profík na šošovky, nosím ich len sem tam, ale na druhú stranu nie je to prvý krát čo si dávam šošovku do oka. A táto tam proste nechcela ísť. So značkou Color VUE som nemala nikdy problém a potrebovala som maximálne 5 pokusov na nasadenie. No s touto som sa trápila dobrých 15 minút. Oproti Color VUE sú oveľa mäkšie a viac sa krčia, stále sa mi na oku pokrčila, alebo sa mi tam dostali vzduchové bublinky, alebo sa proste namiesto oka prilepila na prst. Šošovka nie je zlá, ale treba mať veľkú prax s nasadzovaním šošoviek.



Poslednou značkou je TopVue Color mesačné farebné nedioptrické šošovky. Cena 10,90 eur. Krásne zelené kruhové šošovky. Na vonkajšom okraji majú tmavý kruh, ktorý optický zväčší oko. Šošovky dobre prekrývajú prirodzenú farbu očí a krásne ich zväčšujú. Nevyzerá to však už tak prirodzene ako Freshlooks. Druhy problém je aj to že nemajú tmavý kruh len na vonkajšom okraji, ale aj vo vnútornom a dosť zle cez šošovku vidieť. Rovnako ako aj Freshlooks aj s touto som mala dosť veľký problém si ju nasadiť do oka.



Po ich odskúšaní ostávam asi pri Color VUE, pretože už s nimi mám prax a sú aj lacnejšie. 

Ktorá sa Vám páči najviac? A skúšali ste už niekedy farebné šošovky?

Vaša AN :-)

3 comments

  1. Najviac sa mi páčia práve šošovky ColourVUE :) Akurát, ja by som do šošoviek nešla, na to mám svoje oči veľmi rada :D

    ReplyDelete
  2. Šošovky by sa mi zišli aj tie klasicke dioptricke..No nemam na ne odvahu..patlať sa v oku :D no raz sa možno odhodlám :D

    ReplyDelete