Starostlivosť o ruky

Čaute baby,

od minulého týždňa je vonku také hnusné počasie. To si vyberá daň na našom zdraví, nálade ale aj na našej pleti a pokožke. V septembri som už napísala dva články o starostlivosti o ruky so značkami Manufactura a Yver Rocher, ktoré môžte nájsť TU a TU. Dnes by som chcela túto sériu ukončiť dvoma značkami a nimi sú NIVEA a Neutrogena.


Začnem značkou Neutrogena, ktorá nie je pôvodom Nórska ako som si myslela (kvôli tej vlajke). Vo svojich výrobkoch využíva len Nórsku receptúru, ktorá je vhodná na pokožku vystavenú drsným klimatickým podmienkam. Pôvodne však táto značka vznikla v Amerike.

Od Neutrogeny mám doma dva krémy na ruky. Prvým je Fast absorbing hand cream, ktorý sa skutočne veľmi rýchlo vstrebáva do pokožky. Má veľmi ľahkú a nemastnú textúru, ľahko sa nanáša a je úžasný na vysušenú pokožku rúk. Perfektný na takého chladné počasie kedy je pokožka rúk viac namáhaná a vysušovaná.


Je to 75 ml balenie a stojí niečo vyše 3 €.


Som s ním spokojná a keď som ho predminulú zimu kúpila bratovi, tak sa do nej zamiloval a odvtedy si ju kupuje aj on.


Druhým je Concentated hand cream, ktorý má vysoký obsah glycerínu. Je určený na veľmi suchú a popraskanú pokožku rúk. Tú zvyknem mať keď sú vonku veľké mrazy, takže ho vtedy nosím stále so sebou. Krém je veľmi hustý a kvôli vysokej koncentrácii glycerínu skutočne stačí naniesť na ruky len malé množstvo. Vstrebáva sa o čosi pomalšie ako ten fast absorbing, ale aj tak si myslím že je to pomerne rýchle.


Tento sa predáva v objeme 50 ml a cenovo je asi narovnako ako Fast absorbing.


Je skutočne vhodný ako máte veľmi suchú pokožku rúk, alebo ak pracujete dlhší čas vonku.


A nakoniec je tu asi každému známy NIVEA krém vo svojom klasickom modrom tégliku. Neviem čo nové sa dá o tomto kréme napísať, pretože ho určite každý pozná, každý ho mal, alebo má doma. Tento krém je tu už roky a ešte aj roky bude. Je vhodný na všetko: tvár, telo atď. Ja ho používam výlučne na ruky, alebo núdzovo aj na pery, pretože mám vo zvyku stále stráca svoju obľúbenú pomádu. Je skutočne univerzálny.


Nevýhodou je len to, že sa trochu pomalšie vstrebáva do pokožky, ako napríklad vyššie uvedené krémy od Neutrogeny. No jeho výhodou je jeho univerzálnosť, pretože nemusíte v kabelke nosiť dva tri krémy, ale stačí Vám len tento. Je vhodný aj na cesty, kde si nemusíte do kufra zabaliť XY krémov, ale len tento jeden a používať ho na nohy, ruky, telo, tvár atď.


Cenovo sa pohybuje od 1€ až po 7€, v závislosti od toho aké veľké balenie si kupujete.


A akú značku krémov na ruky preferujete vy?

Vaša AN :-)

2 comments

  1. Na ruky pouzivam to, co sa neosvedcilo inde :-)

    ReplyDelete
  2. Mám taky krém od Nivei, ale na nějaký od Neutrogeny se teď taky chystám.
    Můj blog: Beauty by K.

    ReplyDelete