Nákupy - jesenná obuv

Dnes prichádzam opäť s novými nákupmi, ale tentoraz z oblasti módy a nie kozmetiky.


Jeseň je tu a preto nastal čas doplniť si svoj botník o niečo nové, pretože som zistila, že si na túto jeseň skutočne nemám čo obuť.


Nie že by som chodila bosá, ale moje staré topánky sú už schodené, zničené, alebo proste už vyšli z módy. Tak som sa musela opäť buchnúť po vrecku a povedal som si, že už do seba zainvestujem a doprajem si. A tak som si urobila také malé Vianoce. Kuriér dorazil tento týždeň, takže poďme nato.

A tu sú moje úlovky v plnej kráse.


Zľava hnedé členkové topánky od značky Mustang (túto značku som videla v obchodoch HUMANIC, ale aj v mnohých ďalších) a potom čierne členkové topánky na vyššom opätku od Clara Barson a modré od Jenny Fair (tieto dve značky predávajú v CCC). Neviem či práve tieto modely nájdete aj v kamenných predajniach, ale ja som ich kupovala online. Som k tomu nútená veľkosťou svojej nohy, ktorú mám vo veľkosti 35. Pokiaľ máte nohu 35-ku tak viete aké ťažké je nájsť si obuv podľa svojich predstáv. Stále som si priala mať nohu aspoň 36 a vedieť aký je to pocit vojsť do obuvi a kúpiť si to čo sa mi páči a nie len to z čoho majú moju veľkosť. Väčšinou keď vojdem do obuvi nehľadám topánky, ktoré sa mi páčia, ale topánky z ktorých majú veľkosť 35. A tých je strašne málo. Musím pobehať desiatky predajní s obuvou a aj tak väčšinou nič nenájdem. Preto v poslednej dobe nakupujem online. Je to risk, keď to človek nemôže vyskúšať, ale inú možnosť nemám.

Mojím prvým prírastkom sú tieto modré členkové topánky s peknou srdiečkovanou podrážkou. O jej praktickosti radšej pomlčím. Sú na mierne vysokom opätku a veľmi zaujímavá je zadná časť topánky, ktorá je z iného materiálu. Materiál je umelý, ale vnútorná časť topánky je na dotyk veľmi jemnučká, takže to vyzerá na celkom pohodlnú obuv. Značku Jenny Fair nemám v botníku prvý krát a dosť som váhala, pretože mám s ňou aj dobré a aj zlé skúsenosti. Ale topánočky stáli niečo vyše 25 € tak som to riskla, pretože sa mi hróoozne páčili. Tak dúfam, že s nimi budem spokojná. 


Druhými sú tieto čierne členkové bagandže so zaujímavým viazaním. Sú už na vyššom opätku, ale keďže je hrubší tak hádam v nich nebude noha až tak bolieť. Podrážka je už praktickejšia, takže žiadne pády tu zrejme nehrozia. Ja som totiž na pády expert. Materiál je tiež umelý, tak hádam ma na prvýkrát neohyzú. Z tejto značky je to prvý kúsok, ktorý mám doma, takže ani neviem čo mám očakávať. No dúfam, že ma nesklamú, pretože boli už o čosi drahšie a stáli 34 €.


No a nakoniec to najlepšie. Na značku Mustang pozerám už niekoľko rokov, pretože je známa tým, že je to kvalitná obuv. No stále ma odrádzala cena. No tohto roku som si povedala, že už som dosť stará na to aby som mala v botníku aspoň jedny kvalitné topánky. A tak som sa rozhodla a vyhodila som kopec peňazí. Topánočky sú však z pravej kože, takže chôdza bude pohodlná a aj vydržia nejakú tú jeseň. Keď nie tak ma porazí. 


A takto to vyzerá kaď presiahnem svoj mesačný rozpočet na kozmetiku a oblečenie. Ale som z tohto nákupu rada a vonkoncom neľutujem.

A čo vy, kúpili ste si tohto roku nejaký drahší kúsok o ktorom ste už dlhšie snívali?

Vaša AN :-)

No comments