4 roztomilé čistiace masky

Mojou obľúbenou drogériou je DM-ka, ale čas od času skočím aj do TETA drogérie. Pri nedávnej návšteve som v jednom regáli objavila tieto 4 rozkošné hĺbkovo čistiace masky. Zaujal ma ich obal a hneď som ich musela kúpiť na vyskúšanie. Jedna stála niečo vyše Eura (nepamätám si to presne a bloček som stratila). Ani neviem či je to nejaká novinka, alebo či to predávajú už nejaký čas, ale doteraz som si ich nikdy nevšimla a tak som ich aj kúpila.

Prvou je Dead Sea Anti-Stress Mud Masque, ktorá sľubuje upokojenie a zrelaxovanie pokožky. Uvoľňuje upchaté póry a hĺbkovo čistí pleť. Obsahuje extrakt z levandule, ktorá upokojí pokožku a dáva maske príjemnú vôňu.  Používa sa raz do týždňa na 15 minút.

Maska je svetlej modro-zelenej farby s príjemnou levanduľovou vôňou. Veľmi dobre sa rozotiera a jedno balenie vystačí na 2 použitia. Maska je na pleť veľmi príjemná, skutočne pokožku upokojí a zrelaxuje. Ak by sme mali doma namiesto sprchového kútu vaňu, tak si viem predstaviť horúci kúpeľ, zapálenú sviečku a túto masku na tvári a večer by bol dokonalý. Ak na ňu niekedy na razíte tak ju určite vyskúšajte.


Druho maskou je Aromatherapy Mud Masque, ktorá sľubuje regeneráciu pokožky, vyčistenie pórov a zjemnenie a vyhladenie pokožky. Okrem levandule obsahuje aj esenciálne oleje, mätu, olej z pomarančovníka a kaolín. Je vhodná na suchú a citlivú pleť a má sa používať raz až 2x do týždňa.

Na obale píše aj, že po otvorení masky ma mala ovanúť fantastická vôňa. Mne tá maska skôr smrdela. Nevravím, že sa jednalo doslova o smrad, ale bolo tam toho priveľa a proste mi nevoňala. Prekvapila ma aj farba masky, ktorá bola jasne modrá. Po nanesení príjemne chladila a upokojila moju unavenú pleť.

Masku hodnotím veľmi dobre, pleť bola po nej zrelaxovaná a upokojená, len tá vôňa ma asi odradí od ďalšej kúpi. Ale Vám možno bude voňať. Ak by mala trochu lepšiu vôňu tak určite by som si ju určite opäť kúpila.



Treťou v poradí je Apricot Almond Oil - hrejivá marhuľovo mandľová masky, ktorá hydratuje a čistí do hĺbky. Obsahuje pšeničné otruby, harmanček, mandľový olej, olej z nechtíka, avokádový olej, jojobový a makadamiový olej. Je určená pre normálnu až suchú pleť a je potrebné ju používať 1 alebo 2 x do týždňa.

Maska ma príjemnú mandľovú vôňu a jemnú béžovú farbu. Po aplikácii na tvár som však necítila žiadne teplo, takže pokiaľ hľadáte skutočne hrejivú masku, tak od tejto to nečakajte.

Táto maska je priemerná ničím výnimočná a po jej použití som necítila a ani nevidela žiadny výrazný efekt. Mala som pocit akoby som si na tvár natrela nejakú mazľavú vec a potom ju zotrela a nič sa nestalo. Je to možno aj tým, že mám úplne iný typ pleti na akú je určená. Takže sorry, ale druhý krát si ju tiež nekúpim.


Poslednou je Cream Oatmeal Gentle Scrub - krémová pleťová peelingová maska s ovsenými vločkami. Obsahuje drobné čiastočky, ktoré majú peelingový efekt a lepšie čistí póry. Je určená na všetky typy pleti a používa sa 1x týždenne.

Maska je krémovej farby s drobnými peelingovými čiastočkami a príjemnej sladkastej vône. Po nanesení je príjemná na pokožku, ale nemá hrejivý ani chladivý efekt. Pri zmývaní peelingove čiastočky dobre odstránia odumreté časti pokožky.

Masku hodnotím priemerne, nakoľko neviem či mala skutočne nejaký vplyv na vyčistenie pórov , pretože som z toho nemala taký pocit. Peelingový efekt bol však dostačujúci, takže ak na ňu narazíte je to na vašom zvážení. Ale ja si ju už asi znova nekúpim, pretože ma až tak neohúrila. 


Nakoniec musím napísať, že masky ma trošilinku sklamali až na jednu a to Dead Sea Anti-Stress Mud Masque. Možno som od nich mala až veľké očakávania, pretože konečne som objavila v drogérke niečo iné. Druho vecou je aj to, že som už vyskúšala strašne veľa masiek, ktoré boli oveľa kvalitnejšie. Možno aj to spôsobilo to moje malé sklamanie. Je mi veľmi ľúto, že to musím napísať, ale skutočne si už ani jednu z nich nekúpim (možno tú prvú áno) a ich kúpu trochu ľutujem. 

Keď ich uvidíte v drogérii a zochcete ich vyskúšať, kľudne do toho. Vám možno sadnú a budete s nimi spokojné. Každému sadne niečo iné a mne proste nesedia. 

Vaša AN :-)

No comments