DIY Uhorkové masky

Z DIY masiek začnem asi najznámejšou ingredienciou a to uhorkou. Tú si ženy dávajú na tvár narezanú na krúžky už dlhé roky :-D (a chlapi len krútia hlavou). Je to najmä preto, lebo táto jediná ingrediencia pomáha s mnohými problémami pleti. Zbavuje pleť mastnoty, zanecháva ju krásne žiarivú, jej chladiace účinky pomôžu so začervenanými a podráždenými miestami na pokožke a vysoký obsah vody hydratuje pokožku. Je to proste malý zelený zázrak.


Hydratačná uhorková maska

Budeme potrebovať:
- uhorku
- biely jogurt


Uhorku je potrebné nastrúhať a potom poriadne vyžmýkať, aby sme z nej dostali čo najviac šťavy. Alebo môžte uhorku odšťaviť v odšťavovači. Tuhú časť uhorky môžte potom použiť na nejaký šalát, bolo by ju škoda vyhodiť.




Do misky pridáme jogurt v pomere 1:1 a poriadne premiešame, aby sa ingrediencie zmiešali.


Vylejeme ju na plytký tanier a necháme zmes nasiaknuť do bavlnenej masky, ktorú sme si pripravili. Návod TU. Pri hustejších maskách je lepšie použiť masku, ktorá je viac pórovaná. Ja masky zvyčajne nechávam postáť 10-15 minút a potom ju vyžmýkam. Nie príliš silno, aby tam ostalo čo najviac zmesi, ale zase ani nie príliš slabo, aby z nej nekvapkalo.


A takto pripravenú masku nechám pôsobiť na tvári 10-15 minút. Tvár si potom dôkladne umyte. Pokiaľ ste spravili viac zmesi ako ste použili a je Vám ľúto ju vyliať, nechajte ňou nasiaknuť ďalšie bavlnené masky, uložte ich do uzatvárateľného sáčku a odložiť do mrazničky na neskôr.



Uhorková maska na mastnú pleť a akné

Budeme potrebovať:
- uhorku
- citrón


S uhorkou postupujeme rovnako ako pri prvom ´´recepte´´, nastrúhať/odšťaviť a poriadne vyžmýkať, aby sme z toho dostali čo najviac šťavy. Citrón vyžmýkame a zmiešame s uhorkovou šťavou. Tu použijeme pomer uhorka:citrón, 2:1. Citrusy obsahujú kyselinu citrónovú, ktorá môže podráždiť citlivejšiu pokožku, takže pokiaľ máte citlivú pokožku, môžte použiť aj iný pomer.

Opäť necháme nasiaknuť bavlnenú masku, ktorú potom necháme pôsobiť na tvári 15 minút. Pokiaľ nemáte čistú bavlnenú masku rovnako dobre poslúžia aj bavlnené vatové tampóniky.

Príjemné skrášľovanie sa.

Vaša AN :-)


1 comment