MISSHA - all around Safe Block 50 SPF

Slniečko v posledných týždňoch začalo vystrkovať svoje lúče a my sme sa riadne zapotili. Preto treba myslieť aj na ochranu pred slnkom aby sme o pár rokov nevyzerali ako vorvane. Je ale dosť obtiažne nájsť perfektný ochranný krém nielen na tvár ale i na telo, ktorý by mal vysoký ochranný faktor a teda dobre chránil pokožku, ale aj aby nebol príliš lepkavý, alebo aby nezanechával na pokožke biely film.

Na e-shope MISSHA mali vo výpredaji MISSHA All-around Safe Block Soft finish Sun Milk vhodný na tvár i telo s ochranným faktorom SPF 50/PA+++ 
(SPF znamená sun protect factor - faktor ochrany pred slnkom a chráni pre UVB lúčmi, ktoré spôsobujú popálenie kože a poškodzujú kožu. Číslo za SPF znamená ako dlho Vás ochráni pred slnkom. Napríklad: ak sa Vaša pokožka bežne spáli pri pobyte 10 minút na slnku bez ochranného faktora, tak pri použití ochranného faktora SPF 20 Vás chráni pred slnkom 20x dlhšie. Teda 10x20 = 200 minút ochrany pred slnkom. PA znamená protection grade of UVA - stupeň ochrani pred UVA lúčmi, ktoré spôsobujú starnutie kože a rakovinu kože. Teda PA+++ má oveľa vyššiu ochranu prev UVA lúčmi ako PA+.)


Objednala som si na skúšku malé 40 ml balenie, pretože už veľakrát som si kúpila veľké balenie niečoho a potom som nebola spokojná. Fľaštička je v babyružovej farbe so zlatým otočným uzáverom. (ja som ho zo začiatku ťahala jak blázon a až potom som prišla na to, že to treba pootočiť)



Bola som veľmi prekvapená, pretože na tak vysoký ochranný faktor je produkt dosť tekutý. Väčšinou som zvyknutá, že čím vyšší ochranný faktor, tým je mlieko hustejšie. Tu to ale nie je pravdou. Produkt je tekutej mliečne bielej farby, veľmi dobre sa preto rozotiera a nezanecháva na pokožke biely film. Taktiež po rozotrení nie je pleť vôbec lepkavá a navyše príjemne vonia.



Keď som ho vyskúšala bola som v totálnom úžase, pretože niečo také som už dlho hľadala. Plus nato má aj veľmi vysoký ochranný faktor, takže je to môj top obľúbený produkt tohto leta.

Slnko teš sa, nemáš žiadnu šancu.

Vaša AN :-)

No comments