Vianoce 2015

December nie je len posledným mesiacom v roku, ale aj mesiacom šialených nákupov, náhlením sa, stresov a nakoniec prejedania sa. Pritom by to mal byť ten najkrajší mesiac v roku, mesiac pokoja a radosti, mesiac kedy sa všetci členovia rodiny stretnú a sú šťastní, že sa vidia.



Čím som staršia tým viac mi pripadá byť december stresujúcejší a unáhlenejší ako rok predtým. Včera sa mi podarilo dokončiť posledný vianočný nákup a som totálne vyčerpaná. Uvedomila som si, že Vianoce ako také sú sviatkami, ktoré si najviac užijú deti. Aj keď neviem či tá radosť z Vianoc je taká ako sme ju prežívali my, keď ešte ´´existovali ´´ skutočné biele Vianoce. Sánkovali sme sa, guľovali a prišli domov celí vyčerpaní a premoknutí a mama nás za to zjazdila. Doobedu plával vo vani kapor, ozdoboval sa vianočný stromček, v telke išiel Sám doma a my sme sa už nevedeli dočkať kedy príde Ježiško. 

Aj keď som už vyrástla a dospela a neviem sa už z Vianoc tešiť tak ako keď som bola dieťa, aj tak mám tento sviatok veľmi rada. Teším sa naň a to nielen preto, že si oddýchnem 2 týždne od roboty, ale aj nato, že prídem na návštevu k našim a k rodine. Rada rozdávam darčeky a som ešte radšej keď sa ľudia z nich aj tešia.



Preto dúfam, že ste už dnes všetci, v posledné dni pred Vianocami, doma a nepobehujete už so stresom po nákupoch. Prajem Vám skutočne veľa kľudu a pokoja, veľa rodinnej pohody a krásne prežité Vianočné sviatky a aj nový rok. Hoďte všetky starosti za hlavu, ony Vám určite neutečú. Choďte si dať fajné varené víno a teplé gaštany na Vianočné trhy a keby náhodou prišli biele Vianoce, tak si doprajte aj poriadnu guľovačku a sánkovačku. A prajem taktiež aj bohatého Ježiška.

Stretneme sa v roku 2016

Vaša AN :-)


2 comments

  1. Svařené víno na vánočních nebo adventních trzích, to je něco z čeho se stala už taková moje tradice. Ta atmosféra spojená s tou nezaměnitelnou chutí dobrého červeného vína mě vždycky pohltí :) Úplně už ten advent cítím v kostech.

    ReplyDelete