Lámavé nechty

Zdravím milé dámy

určite to poznajú všetky z Vás, ktoré sa snažia si vypestovať dlhé a pekné nechty. Po čase sa začnú lámať a slabnúť a to najmä pod vplyvom nadmerného používania lakov a odlakovačov. Buďme k sebe úprimné, je to predsa len chémia a naše nechty to ničí.

Tento problém so riešila tak že som si každých pár mesiacov dávala pauzu od lakov na nechty aby sa mi zregenerovali a zosilneli. Ale potom ich opäť začala lakovať a kolotoč sa začal opäť.

Potom som sa na to vykašľala a išla som do drogérky (len tak na slepo) a kúpila som si prvý spevňujúci lak na nechty, ktorý mi padol do oka. Miss Sporty lak so starostlivosťou o nechty NAIL EXPERT MANICURE s vitamínom E a kalciom. Mal by zabrániť štiepeniu nechtov, ich lámaniu a zoslabnutiu. Aplikuje sa ako podkladový lak, na ktorý potom nanášate klasický farebný lak.

Používam ho už vyše roka a môžem povedať, že som s ním spokojná tak na 60%. Pretože nemôžem povedať, že by sa mi nechty nelámali alebo neštiepili. To asi budú stále. Ale nelámu sa až v takom rozsahu ako pred používaním tohto laku.


Lak pred aplikáciou treba zamiešat, aby sa obe zložky zmixovali.



Je to celkom dobrý výrobok a je určite dobré používať takéto podkladové laky, ako nepožívať žiadne. Ale zázraky nemôžte čakať od žiadneho pretože, keď si na nechty týždeň čo týždeň  aplikujeme laky a odlakovače a iné, tak tie nechtíky sa poškodzujú a lámu. Výrobky a tento a jemu podobné, Vám ale pomôžu ich trochu spevniť a lámanie a štiepenie trošku oddialiť.

Pá Vaša AN :-)


1 comment

  1. Tento lak som mala a nepomohol mi nejako výrazne, oveľa viac mi proti štiepeniu nechtov fungoval Flexitol, krém, ktorý sa dá kúpiť v lekárni a tuším sa predáva aj napr. v Tescu, zdá sa mi, že som ho tam zahliadla. Ale inak súhlasím s úvodom tvojho článku, laky naše nechty ničia asi najviac, ako to len ide, ja si nechty lakujem maximálne raz mesačne, niekedy ani toľko, pretože som zistila, že moje nechty sa štiepia práve vplyvom lakovania. Keď som prestala, prestali aj problémy zo štiepením. Lak s prírodným zložením asi nenájdem, takže preto si radšej robím pauzy.
    Bianka

    ReplyDelete