e.l.f. recenzia

Značku e.l.f. zreme väčšina z Vás poznáte buď zo zahraničných blogov, alebo YouTube videi. Už pár rokov sa dá kúpiť aj u nás (len cez internet). Je to cenovo veľmi dostupná kozmetika kvalitou na celkom slušnej úrovni. Objednávala som si z tejto značky cca 3 krát za posledné roky takže sa posnažím urobiť takú sumárnu recenziu na ich výrobky. Upozorňujem, že opisujem len svoju osobnú skúsenosť a môj názor na túto značku.

Keď som sa s touto značkou stretla prvý krát na internete bola som šokovaná aké lacné produkty ponúkajú. Nájdete tam očné tiene od 1€ a podobne. e.l.f. má 3 kategórie produktov: essentials, studio a minerals. Prvá je najlacnejšia a ďalšie dve sú trošku drahšie ako prvá kategória. Z vlastnej skúsenosti je ale rad produktov essentials aj nemej kvalitnejší ako zvyšok produktov. Bolo veľa produktov s ktorými som bola nadmieru spokojná, ale aj tých ktoré ma vyslovene sklamali ( a aj napriek tomu, že stáli len 1,5€ som ľutovala kúpu).

Globálne by som túto značku zhodnotila neutrálne. Je cenovo dostupná, pokiaľ napríklad študujete a nemáte veľký rozpočet, čo pri tejto značke chválim. Ale musíte rátať s tým, že kvalitou sa nemôže porovnávať s drahšími značkami ako Margaret Astor, Maybeline či Loreal.

Ale teraz by som prešla ku konkrétnym produktom, ktoré som vyskúšala.

Tento e.l.f. Brush Shampoo (šampón na štetce) bol v čase keď som ho kupovala skoro stááááále vypredaný. Už aj viem prečo.  Svoju prácu urobí vynikajúco. Štetce krásne vyčistí, prevonia, takže som veľmi spokojná. Už aj kvôli tomu, že iné značky takýto produkt neponúkajú. A tie z Vás ktoré pri líčení používajú štetce vedia aké je dôležité ich pravidelne čistiť.

Tento štetec je z essentials radu za 1,99€. Je perfektný na nanášanie  tekutého make-upu. Štetec je trošku menší ako ostatné ktoré mám na make-up a štetinky nie sú tiež také jemné ako som zvyknutá, ale make-up nanáša veľmi dobre, takže som s ním spokojná a veľmi ho odporúčam pretože je to dobrý štetec za skvelú cenu.

Tento prekrásny čierny držiak štetcov som si kúpila v poslednej objednávke. V ponuke malú ešte podobný trojpriečinkový, ale bol stále vypredaný (nebola som dosť rýchla), takže som si nakoniec kúpila tento. Je peknučký designový, kvalitný a zmestia sa doň všetky štetce, ktoré používam.

e.l.f. Mineral Fused Face Primer.  Produkt je z radu studio a je veľmi dobrý a dokáže pekne pripraviť pleť na nanesenie make-upu. Stojí cca 7€. Ale ako je pri mojej pleti najväčším problémom je to, že sa po 80% produktoch vyhádžem, alebo sa mi upchajú póry. To sa stalo aj pri tomto produkte. Nezavrhujem ho, pretože svoju úlohu splní, ale ak máte háklivú pleť, tak je možné že Vám nesadne tak ako mne.


e.l.f. 4 step buffer. Perfektný pilník so štyrmi stupňami tvrdosti (keď to tak môžem nazvať). Cena je tiež primeraná takže som spokojná.

Táto tekutá očná linka v pere bola v mojej prvej objednávke a mala som veľkú smolu, pretože po otvorení bola úplne vyschnutá. Neviem ako sa to mohlo stať pretože bola zabalená vo fólii, takže ju nikto v obchode nemohol otvoriť a použiť. Je ťažké zrecenzovať niečo čo sa nedalo ani použiť. Reklamáciu som ani neriešila lebo stála asi toľko čo by ma vyšlo poštovné aby som im to vrátila.


e.l.f. eyelashes.  Tieto riasy sú vhodné pre tzv. natural look. Sú jemnučké a ľahko sa ´´aplikujú´´ a lepidlo drží a neodlepuje sa počas dňa. Ale stalo sa mi že v niektorých baleniach bolo lepidlo stvrdnuté, tak som musela použiť iné.


e.l.f. Oil Blotting Sheets - zmatňujúce obrúsky by mali byť v kabelke každej z nás, ktorá má problém s mastnou pleťou. Ihneď absorbujú prebytočný maz a tváričku máte hneď matnú. Čo je na obrúskoch úplne úžasné je že Vám nezotrú z tváre make-up. Pretože mastnotu z tváre si vieme všetky zotrieť aj s obyčajnou servítkou, ale tým zotierame aj make-up. So zmatújúcimi obrúskami zotriete len mastnotu (a je úplne jedno ktorá značka to je).
Na týchto konkrétne sa píše, že minimalizujú aj póry, ale ja som si nič nevšimla :-D
Určite ich odporúčam, mali by byť v každej kabelke.


e.l.f. Cream eyeshadow - Bronzed. Tento krémový očný tieň je z radu studio a stojí niečo vyše 4€. Je veľmi dobre pigmentovaný, farba je úžasná, po nanesení rýchlo uschne a vydrží oveľa dlhšie ako bežné práškové tiene. Balenie je veľmi pekné aj keď trošku nepraktické, pretože buď použijete nejakú špatličku, alebo to budete vyberať s nechtom ako ja.
Tieň určite odporúčam.


Tento quad palette očný tieň z essentials radu stojí cca do dvoch €. A práve tu je cítiť veľký rozdiel medzi essentials radom a radom studio. Jedným je cena a druhým kvalita. Tento tieň je veľmi slabučko pigmantovaný, veľmi púdrový a musíte použiť podkladovú bázu, pretože bez nej Vám vydrží na viečkach max hodinu.



e.l.f. liquid eyeliner (hnedá): cenovo do 2 €. Pigmentácia je dosť úbohá a rovnako aj štetec. Ale čo ma najviac šokovalo bolo to, že samotný produkt bol dosť lepkavý. Áno čítate správne. Vyskúšala som strašne veľa očný liniek, pretože pre mňa je tekutá linka základ, ale ešte som sa nestretla s tým že by niektorá bola vyslovene lepkavá. Keď som niekedy veľmi otvorila oko tak sa mi viečko prilepilo a kožu nad okom a iritovalo ma to.
Netuším či všetky s také, alebo som len taký smoliar, ale ďalšiu linku si od nich už nekúpim.


Takže týmto končí moja recenzia na značku e.l.f. a jej produkty (tie, ktoré som vyskúšala). Mám tú značku rada (ale netvrdím, že je moja obľúbená) a globálne ako som písala som celkom spokojná. Pomer cena /kvalita je vyrovnaný. Veľa produktov využívam a som spokojná a iné zase stoja na prd (podľa mojej skúsenosti)

Pá Vaša AN :-)