Starostlivosť o pleť

Denná starostlivosť o pleť je veľmi dôležitá. Ja viem, že niekedy po ťažkom dni, alebo  prežúrovanej noci chce akurát tak len hodiť sa do postele a spať. Odlíčiť sa a ešte k tomu sa patlať v kúpeľni 20 minút sa nechce každej z nás, ale aby sme si zachovali zdravú pleť, bez akné a upchaných pórov je to naozaj potrebné. Treba sa skutočne prekonať a ak si na ten kolotoč zvyknete, tak Vám to bude pripadať prirodzené. Nájsť si na seba ráno a večer tých 10-20 minút za cenu zdravej a čistej pleti nie je až taká veľká obeť.

Ja som tiež veľký lenivec, ale s mojou problematickou pleťou sa musím prekonávať. A môžem Vám povedať odkedy sa poctivo starám o svoju pleť, vidno na mojej pleti obrovský rozdiel.

Keďže mám mastnú pleť so sklonom k akné musela som vyskúšať veľmi veľa prípravkov, pokiaľ som našla tie ktoré mi vyslovene sadli. Od lacných drogériových AB, Nivea, Avon, Oriflame, Clean and Clear atd až po tie drahšie, Bioderma, La Roche a Vichy.

Až pri tých troch posledných (cenovo náročnejších) som začala vidieť viditeľné zmeny. Ale ostala som pri Vichy, pretože najú najširšiu radu Normaderm a je si z čoho vyberať. Nechcem tu nikomu túto značku vnucovať. Pokiaľ máte problém s akné a pod. musíte vyskúšať čo Vám padne, pretože to že pre moju pleť je vhodné Vichy, neznamená to že to sadne každému. Treba len skúšať. Ale účinky sa neprejavia hneď. Kaozmetiku treba skúšať minimálne 2 mesiace a ako som písala už v úvode, treba si ňou pleť čistiť každý deň ráno a večer. Pokiaľ nebudete dodržiavať dennú starostlivosť o pleť nemôžte sa ani čudovať, že Vám tie prípravky nepomáhajú.




Moja denná starostlivosť o pleť začína vyčistením pleti ( a umytím od make-upu) čistiacim gélom, prípadne raz za týždeň použijem ak gélový peeling.



Následne na to pokožku osuším a použijem toner. 

Po vičistení pleti používam ráno Noramderm Pro mat - je to zmatňujúci denný krém s SPF 15, alebo na noc Normaderm Niut.
.

Z času na čas používam aj jeden z týchto produktov, ale to závisí od situácie. Sú to krémy proti akné ktorého sa potrebujete súrne zbaviť.  Takže keď sa vyhodím ako teenagerka tak používam tieto.


A môj najobľúbenejší výrobok z tejto rady je Normaderm make-up. Vôbec mi neupcháva póry, zmatňuje a perfektne kryje. Má SPF 20 takže pokožku chráni ak pred slnkom a majú ho vraj v 4 farbách 15,25,35,45, ale ja som videla len 15 a 25. 
Som z neho úplne nadšená pretože mi trvalo veľmi dlho, kým so našla make-up, ktorý ni neupcháva póry a po ktorom sa nevyhádžem. 


Na záver je úplne jedno aké výrobky používate pokiaľ ste s nimi spokojní a pokiaľ vyhovujú Vašej pleti. Najdôležitejšie je dodržiavať dennú starostlivosť o pleť poctivo a Vaša pleť sa Vám odvďačí.

Vaša AN



2 comments

  1. No ak toto vidi niekto od Vichy musi byt riadne spokojny....

    Kaviaren-u-macky

    ReplyDelete
  2. Verná jednej značke to sa často nevidí a na Slovensku už vôbec, skutočne unikátne. Od Vichy toho poznám veľmi málo, značka ma síce láka, ale je drahšia. Mne na akné zabrali vždy len predpísané gély a krémy, dermatokozmetika je síce fajn, no tak účinná proste nie je, ale tak závisí od stavu pleti.
    Bianka

    ReplyDelete