The Potions nová kórejská kozmetika

THe Potions korejska kozmetika

Dnes Vám prinášam novú kórejskú značku, ktorá v sebe nesie podobnú filozofiu ako The Ordinary. Každé sérum v sebe nesie jednu hlavnú účinnú látku a preto si viete vyskladať skincare, ktorá je prispôsobená vášmu typu a problematike pleti. Zameriava sa na obľúbené účinné látky ako kyselina hyaluronová či retinol, no aj na účinné látky, ktorými je kórejska kozmetika charakteristická, ako mugwort, či CICA. Je to značka The Potions a preto ak milujete koncept The Ordinary a zároveň aj kórejskú kozmetiku, tak toto je niečo presne pre Vás.

Jednoduché 20 ml fľaštičky s kvapátkom v sebe ukrývajú to najlepšie pre starostlivosť o pleť. V ponuke sú okrem sér aj oleje a všetky môžete medzi sebou kombinovať a mixovať. Stanete sa tak malým chemikom a viete si vytvoriť skncare na mieru. A poviem Vám že tam nájdete úplne skvosty:

The Potions Azulene - Azulén je zložka destilovaná z harmančekového oleja a má namodralú farbu. Pomáha upokojovať citlivú pleť so sklonom k akné. Taktiež chráni pred voľnými radikálmi.

The Potions Calamine - Kalamín je prášok ktorý má protisvrbivé a aniseptické vlastnosti. Je vhodný na upokojenie pokožky a na aknóznu pleť.

The Potions Camellia Seed Oil - Olejové sérum zo semien kamélie dokáže preniknúť hlboko do pokožky a udržiavať ju hydratovanú. Zároveň dodáva pleti živiny ako kyselina olejová a vitamíny A, C, D a E.

The Potions Centella Asiatica - 100% extrakt zo Centella Asiatica. Zmierňuje akné, jazvy, ekzémy a psoriázu.

The Potions Galactomyces - Fermentačný filtrát Galactomyces je skvelý na rozjasnenie a spevnenie pokožky. Taktiež redukuje tmavé škvrny, jemné linky a vrásky.

The Potions Hyaluronic Acid - Kyselina hyaluronová je určite známa každému. Dokonale hydratuje pokožku a zabraňuje jej vysúšaniu.

The Potions Jojoba Oil - Toto olejové sérum preniká hlboko do pokožky. Pomáha redukovať tvorbu mazu a predchádza upchávamiu pórov.

The Potions Mugwort - Obsahuje vysoko koncentrovaný extrakt z paliny. Upokojuje citlivú pokožku, má anibakteriálne a hojivé vlastnosti a bojuje proti akné.

The Potions Peptide - Peptidy pomáhajú revitalizovať starnúcu pokožku a pomáhajú pri tvorbe kolagénu.

The Potions Probiotics - Probiotiká uzamykajú v pleti hydratáciu a posilňujú prirodzenú ochrannú bariéru. Je to skvelé riešenie suchej a začervenanej pokožky.

The Potions Q10 - Obsahuje koenzým Q10, ktorý pomáha pri produktcii kolagénu a melanínu a vyrovnáva tón pleti.

The Potions Retinol - Retinol bojuje proti známkam predčasného starnutia pleti. Redukuje tvorbu vrások a zosvetľuje tmavé škvrny.

The Potions Tea Tree Oil - Čajovníkový olej má protizápalové a antimikrobiálne vlastnosti. Pomáha pri boji proti akné.

The Potions Vitamin B12 - Zmierňuje znaky starnutia, predchádza nerovnému tónu pleti a posilňuje kožnú bariéru.


The Potions sérum

The Potions Retinol serum

Okrem sér však The Potions vytvorili aj krém s názvom Cream Mixer, ktorý je hydratačný krém a je ho možné používať osobitne, alebo doň primiešať sérum. Vytvoríte si tak krém s účinnými látkami podľa vašej ''chuti''. Do krému môžete primiešať jedno, alebo aj viacero sér. Dostupný je Gel Cream Mixer a Cream Mixer, ktoré sa odlišujú konzistenčne. Jeden je viac gélový vhodný pre mastnejšiu pokožku a druhý viac krémový a hutnejší vhodný pre suchú pleť. The Potions vydali aj MIX & MATCH návod:

  • Rovnováha: Calamine + Vitamin B12 + Tea tree
  • Relax: Centella Asiatica + Azulene + Peptide
  • Rozžiarenie: Vitamin B12 + Calamine + Peptide
  • Anti akné: Tea tree + Q10 + Azulene
  • Hydratácia: Hyaluronic Acid + Camellia Seed + Mugwort
  • Energia: Azulene + Peptide + Jojoba
  • Omladenie: Galactomyces + Hyaluronic Acid + Q10
  • Vyhladenie: Galactomyces + Calamine + Q10
  • Napnutie pleti: Q10 + Probiotics + Jojoba

The Potions serum

The Potions Cream Mixer

Ďalšia skvelá kórejská značka, ktorá so sebou prináša iný pohľad na kozmetiku. Ste pánom toho čo si každý deň vytvoríte a nanesiete na pleť. Každý deň môže byť vaša skincare iná a pritom budete používať jednu a tú istú značku a tie isté produkty. Milujem na nej to, že sa vie veľmi rýchlo prispôsobiť pleti podľa potreby. Zároveň však nie je tak komplikovaná ako The Ordinary, kde ste sa museli vyznať v jednotlivých zložkách oveľa viac ako tu. Pri The Ordinary ste nemohli kombinovať niektoré produkty, ale tu je to možné a dokonca som nenašla kombináciu ktorá by nefungovala. A pokiaľ neradi vymýšľate, tak stačí postupovať podľa MIX & MATCH návodu a vaša pleť bude ako vymenená. 

Jednotlivé séra sú v dostatočnej koncenrtácii aby fungovali, ale zároveň aby nemohlo dôjsť k podráždeniu pleti. A to platí aj pri The Potions Retinol. Majú úplne minimalistické zloženie a sú vhodné pre všetky typy pleti. Je mi práve preto ľúto, že tak dobrá značka je u nás tak málo známa. 

The Potions Azulene


kórejská kozmetika

Dúfam, že sa Vám článok páčil a že Vás značka oslovila. Nájdete ju na e-shope k-beauty.sk spolu s ďalšími značkami kórejske a japonskej kozmetiky. S kódom AN10 máte zľavu na všetky produkty a to aj tie zľavnené. Takže sa tam určite mrknite.


P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžete ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžete sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)


**tento článok je napísaný v spolupráci s k-beauty.sk

No comments