Karl Lagerfeld Paris & Tokyo

 Karl Lagerfeld parfemy

Značka Karl Lagerfeld bola založená v roku 1984 ako luxusná odevná značka, ktorá je dnes známa po celom svete. Okrem kvalitného a luxusného oblečenia tvoria jeho porftólio samozrejme aj parfémy na ktoré sa dnes zameriame.

V roku 2020 predstavili na trh nové ženské a mužské parfémy charakerizujúce konkrétné mestá, takzvané Places by Karl. Práve táto kolekcia je inšpirovaná jeho obľúbenými mestami. Všetky majú veľmi decentný a minimalistický flakón, ktorý im ale vôbec neuberá na luxuse. Sú dostupné v 60 ml a 100 ml flakónoch a vzhľadom na to, že sa jedná o luxusnú značkú sú cenovo dostupné. Momentálne je dostupných 6 parfémov z tejto kolekcie a to 3 ženské a 3 mužské. 

Prvý ženský parfém tohto druhu bol Karl Lagerfeld Karl Paris 21 Rue Saint-Guillaume. Práve v tomto meste a na tejto ulici vytvoril Karl nespočetne mnoho svojich návrhov. Citrusovo ovocná vôňa, ktorá je veľmi svieža a zmyselná a vhodná počas teplých letných dní. Môžete ju nosiť nielen počas všedných dní ale aj na výnimočné priležitosti. Je to veľmi univerzálna vôňa, v ktorej vynikajú prevažne kvetiny. Preto ak milujete kvetinové vône, tak táto je ako stvorená pre Vás.

Zloženie
Hlava: grapefruit, list fialky, mandarinka
Srdce: jazmín, ruža, gardénia
Základ: pačuli, santalové drevo, pižmo

Karl Lagerfeld Paris

Karl Lagerfeld Tokyo

V roku 2021 predstavili Karl Lagerfeld Karl Tokyo Shibuya. Ďalšie z Karlových obľúbených miest ktoré bolo pre neho obrovskou inšpiráciou. Jedná sa o kvetinovo drevitú vôňu, ktorá je veľmi špecifická a nemyslím si, že bude úplne vhodná pre každého. V zložení vône to síce nie je uvedené a cítim tam okrem citrusov a kvetín aj niečo ako kôpor. Vôňa je taktiež vhodná na každodenné nosenie a na oblečení a tele vydrží celý deň. Ja osobne na nej milujem práve tú jej špecifickosť a pokiaľ sa nebojíte veľmi unikátnych vôni tak ju určite vyskúšajte.

Zloženie
Hlava: rebarbora, citrusy, vodné tóny
Srdce: čerešňový kvet, magnólia, pivonka
Základ: biele pižmo, céder, ambra

Vône kolekcie Places by Karl sú moderné, unikátne a hlavne v sebe nesú príbeh tejto značky. Pokiaľ milujete značku Karl Lagerfeld a chete byť súčasťou tohto príbehu tak jedna z vôni by určite nemal chýbať na vašom toaletnom stolíku a môžete mužskou verziou prekvapiť aj vašu polovičku. Celú kolekciu nájdete na elnino.sk odkiaľ ich mám aj ja.

Karl Lagerfeld Places by Karl




P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžete ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžete sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)


**tento článok je napísaný v spolupráci s elnino.sk

1 comment