International Lipstick Day

Vedeli ste že 29. júla je international lipstick day, teda medzinárodný deň rúžov? Pokiaľ uvažujete nad tým že ste o ňom ešte nikdy nepočuli, niet divu. Totižto ešte pred nedávnom žiaden neexistoval. Oficiálne sme ho začali oslavovať až v roku 2016 a s týmto nápadom prišla Huda Kattan - blogerka, influencerka a zakladateľka značky Huda Beauty, ktorá ho oficiálne zaregistrovala. Neoficiálne bol tento deň dňom rúžov však už od roku 1940 od kedy sa stal symbolom ženskej sily a krásy. Vo svete kozmetiky je táto malá vecička, ktorá sa zmestí do vrecka must have každej ženy. 

História rúžov je však oveľa bohatšia ako by ste si mysleli. Prvé záznamy o používaní rúžov siahajú až do Mezopotámie. No samozrejme že rúž v tej dobe nemal podobu akú má dnes. V Egypte používal na zafarbenie pier rozdrvené červené chrobáky, v Číne sa používal včelí vosk a esenciálne oleje a v Anglickú rovnako včelí vosk a výťažky z červených kvetov.

No rúž v podobe v akej ho poznáme dnes sa objavil až na konci 19. storočia. Prišla s ním značka Guerlain, ktorej zamestnanec sa inšpiroval tvarom naružovo zafarbenej sviečky. Tento tvar a forma sa ujala a postupom rokov sa začala masová produkcia. Rúže získavali na popularite aj vďaka slávnym osobnostiam ako Elizabeth Taylor či Marylin Monroe. Od tej doby prešli rúže evolúciou a okrem klasických rúžov sa spopularizovali aj tekuté matné rúže. No klasické rúže na svojej popularite vôbec nestrácajú.

international lipstick day

Táto malá farebná tyčinka v sebe ukrýva schopnosť pozdvihnúť naše sebavenomie o niekoľko stupňov. A v dnešnej dobe si tento malý zázrak vie dopriať úplne každý. Tento deň oslavuje aj notino a vy pri tom môžete tento týždeň ušetriť, takže si na oslavu určite doprajte minimálne jeden nový rúž. 

Ja som sa rozhodla, že Vám v rámci osláv ukážem mojú obľúbenú päticu a možno Vás aj trochu inšpirujem.

international lipstick day
Začnem s klasickým bullet lipstick a ikonickou červenou farbou, ktorá by nemal chýbať žiadnej žene. Estee Lauder Pure Colour Envy v odtieni 350 je tá najsexi červená akú vlastním. Je neskutočne hydratačný a budete sa v ňom cítiť krásne a sebavedome. Je to jeden z mojich najobľúbenejších tyčinkových rúžov hlavne pre svoju neuveriteľnú farbu. Červená však nie je farba ktorú by som volila na bežné dni. Vtedy siaham po ružovej, ktorá je rovnako krásna no zároveň sa v nej môžem cítiť aj trochu dievčensky. Physicians Formula The Healthy Lip v odtieni Dose of Rose je krásna tlmená ružová farba, ktorá je vhodná na bežný deň. Pristane každému a je ľahko nositeľná. Favoritom od minulého roku je kórejská značka Romand a ich rúže Blur Fudge Tint, ktoré na perách vytvárajú zaujímavý blur efekt a svojou našľahanou konzistenciou sú ako obláčik. Odtien 05 Bibi Cnady je krásna výrazná sýta ružová vhodná na tieto letné dni. Niekedy však mám chuť na neutrálny nude rúž a vtedy siaham po Maybelline Super Stay Matte Ink a odtieni 65 Seductress. Tento tekutý matný rúž na perách doslova zaschne a drží tam celý deň. A nakoniec najvýraznejšia najsexi ružová je jednoznačne Jeffree Star Velour Liquid Lipstick v odtieni Jeffree What The F*. Stále keď ho mám na perách dostávam otázky aký je to rúž a aký je to odtieň. Zároveň je dlhortvácny a drží na perách celý deň.

Aký rúž je vašim favoritom a akú farbu preferujete? Ste viac na výrazné a vyzývavé farby, jemnejšie dievčenské, alebo neutrálne a nude? 

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk

No comments