PAYOT - My Period

Payot My Period

Dnes tu mám unikátny proukt, apmulkový set, ktorý sa má starať o našu pleť počas menštruácie. Že ste o niečom takom ešte nepočuli. Veru ani ja a nemohla som si odpustiť to nevyskúšať.


Payot My Period je set zložený z 9 ampuliek troch rôznych druhov. Je vytvorený, aby udržal rovnováhu pleti počas menštruačného cyklu. Redukuje viditelné známky na pleti, ktoré sú spôsobené hormonálnymi výkyvmi. Ampulkový set sa začína používať v prvý deň menštruácie a používa sa počas 9 dní. 

Prvé 3 dni sa užíva zelená ampulka s Purifying serum, ktoré obsahuje extrakt z mäty. Práve počas prvých dní menštruačného cyklu sú póry na pleti rozšírené, zvyšuje sa produkcia kožného mazu a môže sa objavovať akné. Sérum zabezpečí hĺbkové vyčistenie pleti a redukciu kožného mazu. V 4. až 6. deň sa používa Soothing serum s jazmínovým extraktom. Pleť je v tomto období citlivejšia a má tendeciu k vysúšaniu sa. Práve jazmínový extrakt pleť upokojí a predchádza zápalom pleti. Posledné 3 dni sa na pleť aplikuje Energising serum s obsahom extraktu zo sladkého pomaranča. Počas tohto obdobia menštruačného cyklu je pokožka unavená a mdlá. Sérum sa stará o rozjasnenie a vyživenie pleti.


Payot My period

Payot My period

Tento set som začala používať presne podľa návodu v prvý deň menštruácie. Každá ampulka obsahuje 1,5 ml séra a nachádza sa v plastovej ampulke. Preto sa pri lámaní menusíte báť porezania. Samotné lámanie je úplne jednoduché a potom stačí sérum aplikovať na pleť. Všetky séra sa používajú počas večernej rutiny po umytí tváre, pred krémom. Všetky sú dosť parfumované, takže ak to v kozmetike nemáte radi, tak Vám to môže dosť vadiť. Toto je však jedné negatívum, ktoré som našla.

Prvé sérum je veľmi ľahké a do pleti sa rýchlo vstrebáva. Pleť nie je mastná a taktiež na nej nezanecháva žiaden film či nepríjemný pocit. Pleť bola počas týchto dní bez akné, ale ťažko sa viem vyjadriť k tomu či to bolo práve zásluhou tejto trojice sér. Každopádne zloženie je dobré a pleť bola pekná. Na 4. deň sa používajú biele ampulky, ktoré sú rovnako parfumované. Tentoraz sa jedná o olejové sérum. Je to druh séra, či lepšie povedané oleja, ktorý sa do pleti úplne nevstrebe na pleti zanecháva mastný film. Nie je ťažký, no sedí na pleti. Ako majiteľka mastnej pleti som s tým mala trošku problém, no na druhej strane bola pleť neskutočne hydratovaná. Posledné 3 dni sa o pleť stará energizujúce sérum, ktoré je neskutočne svieže a zdalo sa mi, že už jemnejšie parfumované. Rýchlo sa vstrebáva do pleti a zanecháva ju sviežu a žiarivú.

Payot My Period

Zloženie:

Purifying Serum

AQUA (WATER) ● PROPANEDIOL ● METHYLPROPANEDIOL ● GLYCOLIC ACID ● PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL ● SMITHSONITE EXTRACT ● PEUMUS BOLDUS LEAF EXTRACT ● RHAMNOSE ● GLUCOSE ● GLUCURONIC ACID ● ARGININE ● XANTHAN GUM ● PENTYLENE GLYCOL ● BUTYLENE GLYCOL ● SODIUM HYDROXIDE ● PHENOXYETHANOL ● PARFUM (FRAGRANCE) ● CI 19140 (YELLOW 5) ● CI 42090 (BLUE 1)

Energizing Serum

AQUA (WATER) ● ALCOHOL DENAT. ● BUTYLENE GLYCOL ● GLYCOLIC ACID ● PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL ● CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) FRUIT EXTRACT ● EUTERPE OLERACEA FRUIT EXTRACT ● LYCIUM BARBARUM FRUIT EXTRACT ● XANTHAN GUM ● GLYCERIN ● PROPYLENE GLYCOL ● PROPANEDIOL ● CITRIC ACID ● SODIUM HYDROXIDE ● SODIUM CITRATE ● SODIUM BENZOATE ● POTASSIUM SORBATE ● PARFUM (FRAGRANCE) ● CI 19140 (YELLOW 5) ● CI 14700 (RED 4)

Soothing Serum

DICAPRYLYL CARBONATE ● CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE ● GOSSYPIUM HERBACEUM (COTTON) SEED OIL ● BRASSICA CAMPESTRIS (RAPESEED) STEROLS ● CETEARYL ALCOHOL ● TOCOPHERYL ACETATE ● MACADAMIA INTEGRIFOLIA SEED OIL ● PRUNUS AMYGDALUS DULCIS (SWEET ALMOND) OIL ● TOCOPHEROL ● JASMINUM OFFICINALE (JASMINE) FLOWER EXTRACT ● APIUM GRAVEOLENS (CELERY) SEED EXTRACT ● LINUM USITATISSIMUM (LINSEED) SEED EXTRACT ● BISABOLOL ● SORBITAN TRIOLEATE ● PARFUM (FRAGRANCE)


Payot My Period

Musím tento ampulkový set pochváliť. Je skvele vyskladaný a pleť bola počas používania, čistá, vyživená a rozžiarená. Spĺňa teda všetko čo sľubuje. Je skvelé, že Payot vydalo na trh niečo čo je presne prispôsobené ženskému cyklu, ktorý ovplvňuje našu pleť každý mesiac. Nakrútila som pre Vás aj video recenziu, kde Vám ukazujem aj samotnú aplikáciu a konzistenciu jednotlivých sér, takže pokiaľ Vás tento produkt zaujal tak sa určite zastavte na mojom YouTube kanáli.




P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžete ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžete sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)


**tento článok je napísaný v spolupráci s elnino.sk

3 comments