Derma roller

Derma roller je malý valček pokrytý veľkým množstvom mikroihličiek. Slúži na rolovanie po pokožke pričom na nej vytvára drobné vpichy. Tie pomáhajú lepšiemu vstrebávaniu účinných látok. Zároveň na pokožke vzniká poškodenie, ktoré pomáha stimulovať proces hojenia pokožky, takže produkuje viac kolagénu a elastínu. Taktiež to pomáha redukovať jemné linky, vrásky, jazvy po akné, strie a podporuje rast vlasov.

Zoe Ayla dermaroller

Tento proces môžete absolvovať na derma klinike, kde sa Vás ujme profesionál. Je totiž veľmi ľahké si ubližiť pokiaľ by ste tento valček používali zle. Pokiaľ sa nechcete zveriť do rúk odborníka, v tomto článku nájdete tipy ako tento valšek používať správne a aký valček si zvoliť.


Voľba valčeka

Na trhu je veľké množstvo valčekov v rôznych veľkostiach, dĺžok a z rôznych materiálov. Odporúčam kvalitnejšie a známe značky, ktoré predávajú rollery s ihličkami s nehrzavejúcej ocele, alebo dokonca aj pozlátené. Vyššia kvalita ihličiek predlžuje aj ich živostnoť. Valčeky totiž nevydržia naveky, pretože ihličky sa používaním otupujú a cca po pol roku až roku je nutné ich vymeniť za nové. Dĺžku ihličiek by ste mali vyberať na základe svojich potrieb a stavu pokožky. 

Veľkosti 0,2 až 0,3 mm nemôžu stimulovať produkciu kolagénu, pretože neprenikajú tak hlboko do pokožky. Používajú sa primárne na zlepšenie mikrocirkulácie, zväčšené póry a zlepšenie absorbcie produktov. 

Veľkosti 0,5 až 1,5 mm sa používajú na stredne hlboké jazvy, jazvy po akné a vrásky. Stimulujú tvorbu kolagénu, elastínu a fibroplastov a podporujú rast vlasov.

Veľkosti 1,5 až 2,0 mm sa používajú na veľmi hlboké jazvy, strie, pooperačné jazvy.

veľkosť dermarolleru

Použitie

Pri rolovaní používajte valček vo veľkosti vhodný pre danú oblasť. Najbežnejšie sa na tvár odporúča valček o veľkosti 0,2 až 1 mm. Zo začiatku používajte menší a postupne môžete prejsť na dlhšie ihličky. Na telo kde je pokožka hrubšia môžete použiť väčšie ihličky. Pred použitím je potrebné tvár vyčisťiť a zbaviť špiny a mastnoty a nasledne nato použiť dezinfekčný prípravok. Pri rolovaní nikdy nepoužívajte tlak. Roller vytvára na pokožke jemné vpichy a preto je prirodzeneé jemné štípanie. Rolujte valčekom 6x najskôr zvysle, potom horizontálne a následne diagonálne. Po použití môžte použiť jemnú kozmetiku vhodnú pre citlivú či podráždenú pleť. Určite sa vyhnite použitiu dráždivých látok ako kyseliny, vitamín C, retionidy, alebo iné látky o ktorých viete, že Vám môžu podráždiť pleť. Po prvom použití sa odporúča počkať až dva týždne až mesiac, aby sa Vaša pokožka zahojila a následne môžete postup opakovať. Pri používaní menšieho valčeka 0,2 až 0,3 môžete rolovať častejšie, aj 2x - 3x týždenne a pri väčších valčekoch sa neodporúča rolovať častejšie ako raz týždenne. Všetko však závisí od stavu vašek pokožky.


Kedy dermaroller nepoužívať

Pokiaľ máte na pleti akné, rosaceu, ekzém, alebo iný zápal či rany. Pokiaľ máte akékoľvek kožné problémy určite používanie derma rolleru konzultujte s odborníkom.


Čistenie

Po použití derma roller stále vyčistite. Opláchnite ho horúcou vodou a vydezinfikujte. Nikdy sa o valček nedelte s nikým iným.

dermaroller Zoe Ayla

Nad používaním derma rolleru som uvažovala strašne dlho a odhodlala som sa len nedávno. Je to sprvu zvláštny pocit, ale na jeho používanie sa dá zvyknúť. Pokiaľ netrpíte strachom z ihiel je to ďalší level v starostlivosti o pleť. Zakúpila som si dermaroller značky Zoe Ayla pretože obsahoval set až troch valčekov v rôznych veľkostiach a môžem ho používať nielen na tvár, kde by som sa chcela zbaviť jemných liniek a jazvyčiek po akné, ale môžem ho používať aj na telo kde chcem zmierniť strie. Čo sa týka vysledkov tak tých sa hádam dočkám za pár mesiacov, pretože ako všetko iné, tak aj proces rollovania chce čas. Čím sú jazvy, vrásky či strie hlbšie a viditelnejšie tak tým to trvá dlhšie. 

O výsledkoch rolovania Vás budem určite informovať v inom článku, takže v budúcnosti sa tu ešte s derma rollerom stretneme. Pokiaľ sa chcete podeliť o Vaše skúsenosti v komentároch budem len rada.


P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk

No comments