FOREO Bear mini

FOREO Bear mini 

Dnes si niečo povieme o tomto malom macíkovi. FOREO Bear mini je na trhu už cca rok a ja osobne ho mám doma už takmer pól roka. Kuriózne je to, že v čase keď som ho kupovala som ani poriadne netušila na akom princípe funguje. A práve preto ešte predtým ako si povieme o samotnom prístroji si musíme niečo povedať o tom ako funguje.

FOREO Bear mini využíva technológiu microcurrent. Možno ste už o nej počuli a máte akú takú predstavu o čo sa jedná a možno nie a práve teraz sa to dozviete. Microcurrent by dalo doslovne preložiť ako mikro-prúd. A presne o to sa aj jedná. Je to nízkonapäťový prúdu, ktorý preteká svalmi a tým ich tonizuje.

Microcurrent bol používaný už v 80-tych rokoch a to na liečenie a stimuláciu svalov na ochorenia ako sú napríklad Bellova obrna. A práve tento liftingový efekt neskôr prebral aj kozmetický priemysel. V salónoch sa zvyčajne používajú dlhé a štíhle tyče, ktorými prebieha prúd medzi kladnými a záporným vodičmi. Keď sú tieto vodiče v kontakte s pokožkou prúd preteká svalmi a tým ich tonizuje. No dnes sa dajú kúpiť už aj prístroje s touto technológiou na domáce použitie, ktoré sú malé a kompaktné.

Keďže tieto slabé elektrické impulzy stimulujú tvárové svaly, pri pravidelnom používaní tieto svaly tónujú a vytvárajú liftingový efekt. Toto však nie je jediná výhoda microcurrent technológie. Okrem liftingového efektu, zlepšuje krvný obeh, zlepšuje vstrebávanie produktov, stimuluje produkciu kolagénu a eleastínu.

Microcurrent je úplne bezpečná technológia, ktorá sa môže používať pokojne aj od dvadsiatky. Niektorí lekári to však neodporúčajú epileptikom, diabetikom, tehotným ženám, ľudom s problémami so srdcom a podobne. Takže pokiaľ si nieste istí či je táto technológie pre Vás vhodná, tak je na mieste sa poradiť s lekárom. A to isté platí aj ak máte najaký kožný problém, ako akné či iným zápal, pretože by to mohlo ten zápal stimulovať a zhoršiť. Takže ak máte kožné problém je dobré predtým navštívi dermatológia a prekonzultovať to s ním.

Na microcurrent procedúru môžte zájsť do salóna, alebo si ju môžte urobiť aj doma. Medzi nimi je však rozdiel a to hlavne v sile prístrojov. Prístroje v salónoch sú silnejšie a výsledný efekt uvidíte rýchlejšie ako s prístrojmi na doma. S oboma však viete dosiahnuť rovnaký efekt, jedine s domácimi to bude trvať o čosi dlhšie.

Pokiaľ sa rozhodnete pre prístroj na domáce použitie je dôležité začínať s čo najnižšou intenzitou a až následne ju zvyšovať. Druhou dôležitou vecou je dôkladne vyčistená pleť a použitie špeciálneho gélu na báze vody. Bez použitia gélu nebude zariadenie fungovať tak účinne a môžete na pokožke pociťovať pichanie. Tieto špeciálne gély viete väčšinou kúpiť spolu s prístrojom, alebo môžte použiť iný alternatívny produkt na báze vody ako napríklad hustejšie sérum , alebo gélová maska na báze vody. Dôležité je len to, aby neobsahoval oleje, pretože tie pôsobia ako prekážka elektrického prúdu.

Čo sa týka prístrojov tak najznámejšie a najlepšie hodnotené sú NuFace, Foreo Bear a Ziip Beauty. Samozrejme nájdete viacero prístrojov, ale práve tieto tri boli najčastejšie spomínané a nájdete dokonca aj prístroje na Aliexpress a podobne. My sa však pozrieme na zúbok práve spomínaného Forea Bear mini, ktorý mám odskúšaný.

FOREO Bear

Pokiaľ sa rozhodnete zakúpiť si FOREO narazíte na dilemu, či siahnuť po FOREO Bear, alebo FOREO Bear mini. Rozdiel je medzi nimi vo veľkosti, v počte vibrácií a počte stupňov intenzity. Ja som si zvolila menšiu verziu, pretože som chcela niečo kompaktnejšie a dôležitá bola pre mňa aj cena.

FOREO Bear mini má oproti svojmu predchodcovi len tri stupne intenzity, čo je na začiatok úplne dostačujúce. Zapína sa stlačením hlavného a jediného tlačidla a medzi intenzitami sa preklikávate opať jeho stlačením. Vypnete ho dlhým podržaním tlačidla. Prístroj viete prepojiť s aplikáciou v ktorej máte manuál na použitie a zároveň aj jeden program prepojený s prístrojom, ktorý Vám krok za krokom ukáže ako prístroj používať. Môžte ho však používať aj mimo aplikácie a vytvoriť si vlastný režim a vlastnú kúru, čo Vám aj odporúčam. Program v aplikácii je totiž len na oblasť líc a pokiaľ si chcete prístroj aplikovať aj na krk a čelo, tak potom si musíte nájsť návod na internete, alebo vytvoriť vlastný. Jediná nevýhoda je, že prístroj sa po čase sám automaticky vypne a to aj počas kúry, takže ho musíte znova zapnúť. Pokiaľ si zapnete program z aplikácie prístroj sa sám rozvibruje a vy postupujete presne podľa návodu na obrazovke. Pokiaľ nechcete postupovať podľa návodu v aplikácii prístroj len zapnete a priložením k pokožke sa sám rozvibruje.

V balení bol priložený kábel na nabíjanie a roztomilý stojan do ktorého si viete FOREO Bear uložiť a mať ho položený v kúpelní. Použitie prístroja je ozaj príjemné a okrem samotného liftingu mi príjemne premasíruje tvár a mám pocit akoby som práve prišla zo salónu.

FOREO Bear mini prístroj

Použitie je ozaj jednoduché, ale pokiaľ by ste chceli vidieť ako ho používam, tak je asi lepšie to vidieť ako si to len prečítať a preto v najnovšom videu som pre Vás nakrútila návod podľa ktorého postupujem ja. Samozrejme pokiaľ by Vám nevyhovoval, tak si viete nájsť na YouTube iné návody a zvolíte si iný.


Foreo Bear mini

Ja som s prístrojom spokojná, pretože práve FOREO je cenovo asi najdostupnejšie. pokiaľ nepočítam prístroje z Aliexpress a ozaj cítiť, že to niečo robí. Ja som ho začala používať, aby som predišla tomu aby mi pokožka ochabla a tvár začala tzv padať. Zároveň je to príjemná masáž a pokožka je skvele prekrvená. Pokiaľ ste už vo vyššom veku a vidíte, že pokožka tváre Vám ochabuje a chcete ju ´´vydvihnúť´´, alebo chcete tomu predchádzať, tak potom Vám s tým pomôže práve táto technológia. Kupovala som ho z e-shopu notino, kde si k nemu viete zakúpiť aj sérum k nemu určené, alebo poprípade vybrať jeho vyššiu verziu FOREO Bear.

Určite mi dajte vedieť, čo si o ňom myslíte a ja sa na Vás budem na mojom blogu tešiť aj nabudúce.




P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk



2 comments