Banila Co - ZERO Clean It

Banila Co Zero Clean It

Značka Banila Co pre Vás určite nebude žiadnou novinkou pokiaľ sa zajímate čo i len trošku o skin care, alebo kórejskú kozmetiku. Značka sa preslávila v našich končinách najmä vďaka ich odličovaciemu balzamu na pleť. A mne to nedalo a rozhodla som sa otestovať všetky verzie, ktoré sú momentálne dostupné. 

Vo svojej skincare robím stále double cleansing, teda dvojkrokové odličovanie, ktoré spočíva v odlíčení pleti olejom a následne na to ešte vyčistenie pleti čistiacim gélom, alebo penou. Je to skvelá metóda odličovania, ktorú odporúčam, pretože tieto dva kroky Vám zabezpečia dokonale vyčistenú pleť, ktorá sa Vám potom určite odvďačí. Vo svojej skin care som doteraz používala len oleje, ktoré je z pleti dosť ťažko zmyť a pokiaľ máte mastnú pleť, tak Vás to možno odradí. Práve preto je pre mastnejšie typy pleti vhodnejšie používať odličovacie balzamy a odkedy ich používam aj ja tak si ich len chválim. Je to úplne iný level ako oleje, pretože pleť potom nie je taká mastná a zároveň sa aj veľmi ľahko zmývajú vodou.

Úplne prvý odličovací balzam od Banila, ktorý som skúšala bol Banila Co Clean It Zero Pore Clarifying a tuším to bola práve vtedy aj novinka. Najviac ma zaujal obsah AHA, BHA a LHA kyselín. Balzam teda okrem odličovania urobí na pletí aj jemný chemický píling a prečisťuje póry do hĺbky. Pokiaľ máte veľmi citlivú pleť a chemický píling nemôžte tak zvyšné verzie budú pre Vás vhodnejšie. Balenie obsahuje aj špachtľu na naberanie produktu, čo je pri kórejských produktoch štandard. Balzam je zo začiatku tuhší no hneď keď ho dáte do dlaní tak sa ihneď rozpustí a môžete ho hneď aplikovať na tvár. Rozpustí všetok makeup a dokonca aj ten vodeodolný a zároveň sa aj veľmi ľahko zmýva z pleti. Bola som s ním spokojnú už hneď po prvom použití, pretože svoju úlohu splnil na jednotku. Pleť bola zbavená všetkého makeupu, čistá a zároveň mi to na pleti urobilo aj miernu exfoliáciu. No keďže tento balzam obsahuje už spomínané kyseliny ja osobne by som ho neodporúčala používať na denne báze a pokiaľ máte veľmi citlivú pleť tak by som Vám radšej odporučila varianty o ktorých píšem nižšie.

Banila Co Clean It Zero Tri Peel Acid

Banila Co Clean It Zero Clarifying

Väčšina Vás určite pozná ružovú verziu Banila Co Clean It Zero Original. Čo sa týka konzistencie a celkového pocitu na pleti sú všetky verzie úplne totožné a ťažko by ste jednu rozpoznali od druhej ak by ste mali zviazané oči. Jediné čo je rozdielne je len jemná vôňa. Teda odličovanie, čo je primárna funkcia produktov je rovnako skvelé u všetkých verzií. Ružová verzia bola úplne prvým balzamom na odličovanie a preto má názov original. Pokiaľ sa neviete rozhodnúť, tak potom by som odporučila práve ten, pretože mi príde najuniverzálnejší. 

Banila Co Clean It Zero Purifying je modrá verzia určená pre citlivú a intolerantnú pleť. Preto ak máte pleť, ktorá je často začervenaná alebo je intolerantná, tak modrý balzam bude pre Vás najvhodnejší. Obsahuje látky ako Centella Asiatica a Aloe, ktoré sú veľmi dobrými zložkami v produktoch na upokojenie podráždenej pleti.

Zelená verzia Banila Co Clean It Zero Revitalizing je zameraná na regeneráciu a obnovu pleti. Obsahuje vitamín C a vitamín E a antioxidanty ako napríklad Resveratrol a množstvo extraktov. Má veľmi príjemnú vôňu, ktorá by podľa môjho názoru v týchto balzamoch ani vôbec nemusela byť, ale na druhej strane je to produkt, ktorý sa z pleti zmýva, takže tam mi to až tak nevadí.

Posledná verzia Banila Co Clean It Zero Nourishing je odetá do žltej farby a je zameraná na výživu pleti. Pokiaľ potrebujete boostnuť svoju pleť a dať jej výživu, tak potom by som volila žltý balzam. Obsahuje dobroty ako vitamín E, Beta karotén, extrakt z materskej kašičky, extrakt zo ženšenu a množstvo iných extraktov, ktoré majú pozitívny vplyv na pleť.

Banila Co odličovací balzam

Banila Co CleanIt Zero

Banila Co balzamy sú veľmi kvalitné a skvele odličujú všetok makeup a to je základ každej dobrej skincare. Na rozdiel od iných značiek je na výber až 5 variantov pre rôzne typy pleti a rôzne problematiky, takže si tu každý vie nájsť ten správna balzam pre svoju pleť.  Za mňa je to topka a práve preto ich používam zakaždým keď sa potrebujem odlíčiť a všetky ostatné odličovacie produkty som vrátila do zásuvky.

Všetky varianty viete nájsť na notino no keď ste sa už pre nejaký variant rozhodli, tak neváhajte dlho balzamy sú veľmi obľúbené a preto sa aj rýchlo vypredávajú. 


P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk 

1 comment

  1. Produkt neznám, ale vypadá zajímavě a musí krásně vonět. :))

    ReplyDelete