The Ordinary - zázrak či hype?

The Ordinary

Ahojte baby, dnes tu máme článok, ktorý som chcela napísať už dosť dlhú dobu. No chcela som sa naň poriadne pripraviť, otestovať veľa produktov a byť si proste istá, že Vám týmto článkom poskytnem čo najväčšie množstvo informácií, ktoré pre Vás budú užitočné. A ako ste už asi z názvu pochopili, tak sa bude jednať o značku The Ordinary. Tí, ktorí o značke ešte nepočuli by sa mohli čudovať, čo je na nej také komplikované, že si to vyžaduje nejakú predprípravu. To som si tiež myslela, až pokiaľ som sa nerozhodla kúpiť si prvý produkt. No vtedy som narazila na prvý problém. Je ním to, že produkty The Ordinary nie sú riešené ako produkty iných značiek. Iné značky majú napríklad 1 či 2 séra určené pre každý z rôznych typov pleti, alebo majú rovno jedno sérum a napíšu tam, že je určené pre všetkých a že je rovno na všetko (na vrásky, na rozjasnenie, na hydratáciu atď). Kúpite si ho, aplikujete každé ráno či večer a nič viac neriešite. 

No The Ordinary majú jednotlivé séra určené na jednotlivé problematiky a ich názvy sú v podstate názvami účinných látok (napríklad Salicyl Acid). Pri The Ordinary teda nefungujete tak, že si kúpite jedno sérum a to za Vás rieši všetky, alebo väčšinu vašich pleťových problémov, ale musíte si jednotlivé séra povyberať podľa toho aký pleťový problém chcete riešiť. S tým súvisí aj vrstvenie produktov, ale o tom si porozprávame neskôr. Tým odpadá trochu tá pohodlnosť, že Vám stačí na pleť jedno sérum, ktoré v podstate robí ´´všetko´´. Taktiež pri používaní produktov The Ordinary je dôležité si naštudovať, ktoré látky nemôžte miešať s ktorými, teda ktoré produkty nemôžte navzájom kombinovať. 

Pokiaľ chcete ísť do značky The Ordinary, musíte si naštudovať niečo o jednotlivých účinných látkach. Musíte si zistiť, kedy a ako ich používať, s čím ich nekombinovať a či sú vhodné aj pre Váš typ pleti. Musíte sa naučiť vrstviť produkty a dať si proste námahu na to, naučiť sa používať túto značku. Práve pre všetky tieto veci, ktoré som napísala vyššie, je pre mnohých ľudí značky The Ordinary zmätočná, nevyznajú sa v nej, nevedia ako ich produkty používať, alebo ich používajú zle a sú potom frustrovaní, že neúčinkujú. No pozitívnou stránkou značky sú ich neskutočne lacné produkty, ktoré aj naozaj fungujú. A sú ozaj lacné. Napríklad Niacinamide 10% + Zinc 1% stojí cca okolo 6 Eur a podobné séra iných značiek v rovnakom objeme stoja od 32 aj po stovky Eur a podobne je to so všetkými produktmi. Na trhu nenájdete lacnejšie a ani cenovo rovnaké produkty v rovnakých koncentráciách aké ponúkajú práve The Ordinary.

Toto je tiež jedna z vecí, kvôli ktorej sa možno veľa ľudí tejto značke vyhýba a je to nízka cena. Majú pocit, že tým, že je to lacné je to neúčinné, pretože máme akosi v hlave zafixované, že čo je drahšie by malo byť aj lepšie. No nie je to stále pravda. No možno sa pýtate ako je možné, že iné značky predávajú podobné produkty draho a The Ordinary tak lacno. Je to všetko o ceno-tvorbe a o nákladoch. Drahšie značky dávajú viac peňazí do toho aby ich produkty pôsobili luxusne (príjemná vôňa, konzistencia, krásny luxusný obal a drahá reklama) Toto všetko robí to, že majú na výrobu jedného séra vyššie náklady. A potom je tam samozrejme zisk, ktorý je pri každej značky iný, ale tie luxusné si pridávajú niekoľko-násobnú maržu. Keď sa pozrieme na The Ordinary, tak oni dávajú do produktov len tie látky, ktoré tam musia byť na to aby fungovali ako majú (teda, žiadna luxusná vôňa a príjemná konzistencia) a ich obaly sú úplne jednoduché, všetky rovnaké a takpovediac obyčajné. Čo je ale najpodstatnejšie, je to to, že nemajú žiadne náklady na reklamu, pretože si proste reklamu nikde neplatia. A na základe predajnej ceny predpokladám, že si na tieto produkty dávajú aj čo najmenší zisk. Takže preto sú tieto produkty lacné a zároveň fungujúce. To bolo aj hlavným cieľom spoločnosti DECIEM: vytvoriť značku, ktorá bude účinná a cenovo dostupná.

V ich ponuke nájdete produkty s retinoidmi, vitamínom C a ďalšími antioxidantmi, make-up, produkty na vlasy a veľa ďalších.  Na ich stránke theordinary.com nájdete rozpísané všetky produkty, ktoré majú v ponuke aj so super rozpisom toho na akej báze sú, čo obsahujú, čo robia a ako ich používať. Stránka je však len angličtine a preto som sa rozhodla nakrútiť sériu videí, ktoré budú venované téme The Ordinary, kde rad za radom prejdem všetky kategórie produktov a účinných látok a dúfam, že potom táto značka a jej produkty budú pre mnohé z Vás o čosi prehľadnejšie. Videá budem zverejňovať postupne na svojou YouTube kanáli TU.

Za mňa je The Ordinary značka, ktorá je skvelá, pretože si naozaj účinné produkty môžu dovoliť aj ľudia, ktorí nechcú, alebo nemôžu investovať do séra, či krému 50 Eur. Určite stoja za Vašu pozornosť. Prvé video na tému retinoidov a retinolov je už vonku, takže ak Vás zaujíma téma anti-aging, tak sa naň nezabudnite mrknúť :-)


AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

**tento článok nie je napísaný v rámci žiadnej spolupráce

1 comment

  1. Značku vůbec neznám, ale vypadá moc pěkně, určitě stojí za vyzkoušení :)
    MyGoldenMind

    ReplyDelete