Žiletka, vosk, či epilátor?

Blíži sa leto a ja si už v šatníku prezerám, ktoré šaty z minulého leta sú nositeľné a ktoré nie. Čo vynoviť a čo vyhodiť. Práve preto zbožňujem leto. Môžem si obliecť šaty, sukne, krátke nohavice, topy a tričká. Môžme ísť konečne na kúpalisko či na pláž a užívať si slniečko.



To robíme asi všetky. A rovnako všetky si určite dávame pozor aj na nežiadúce chĺpky na rôznych oblastiach tela. Snažíme sa ich čo najefektívnejšie zbaviť no ony stále rastú a rastú. Ako sa ich teda účinne zbaviť? Na to existuje viacero spôsobov.

1. Žiletka


Žiletky poznáme určite všetky. Ľudia ich používajú už storočia a prešli veľkým vývojom a mnohými tvarmi a podobami. No žiletky ako ich poznáme dnes sa prvýkrát objavili v 60-tych rokoch. Sú obľúbené vďaka rýchlemu a bezbolestnému zbaveniu tela chĺpkov. Dnešné žiletky obsahujú aj zvlhčujúci pásiky, ktorý uľahčuje holenie a znižuje aj riziko porezania sa. Obsahujú od dvoch až po päť čepieľok a je asi zrejmé, že čím viac čepieľok tým je oholenie lepšie. Jedinou veľkou nevýhodou je to, že výsledok oholenia vydrží maximálne jeden deň a potom chĺpky opäť rastú.

Dnes je na trhu obrovské množstvo značiek z ktorých si môžme vybrať. Môžme sa rozhodnúť medzi jednorázovými žiletkami, či s vymeniteľnou hlavicou. A existujú dokonca aj mužské a ženské verzie. Podľa toho sa odvíjajú aj ceny žiletiek. Mojimi obľúbencami sú mužská značka Gillette či ženské Wilkinson. Aké používate vy?

Výhody: 
- nízka cena
- dobrá dostupnosť (dokonca aj v potravinách)
- bezbolestnosť

Nevýhody:
- výdrž oholenia


2. Epilátor


Pokiaľ túžime po dlhšie trvajúcom efekte oholenia je potrebné sa chĺpkov zbaviť až od korienkov. Teda ich vytrhnúť. A pokiaľ ich nechcete vytrhávať po jednom s pinzetou, exituje rýchlejší spôsob. A to epilátor. Je to pomerne mladý pomocník, pretože prvý epilátor sa začal predávať v Izraeli v roku 1986.

Epilátor Vás zbaví chĺpkov rýchlo ale je to dosť bolestné v závislosti od partie tela. Pokiaľ Vám však bolesť nevadí a ste ochotné to podstúpiť, tak sa zbavíte chĺpkov na 1 až 4 týždne. U každého je to individuálne.V dnešnej dobe máme na trhu obrovský výber značiek. Mnoho z nich už vyrába aj strojčeky nielen na suché ale aj mokré holenie priamo v sprche. A väčšina z nich už prichádza aj s vymeniteľnými hlavicami určenými na rôzne partie tela.

Ja používam značku Braun a neviem si tento prístroj vynachváliť a určite ho odporúčam. Braun je síce drahá značka, no špecializuje sa na holiace prístroje a vedia čo robia.

Výhody:
- odstránenie ochlpenia až na mesiac
- nedráždi pokožku ako vosk

Nevýhody:
- vyššia cena
- bolesť
- dostupnosť len v elektro obchodoch



3. Vosk


Tretím spôsobom odstraňovania chĺpkov je ich odstránenie pomocou vosku. Pokiaľ sa chcete zbaviť chĺpkov na dlhšiu dobu, ale nechcete investovať do drahého epilátora, tak si môžte zvoliť práve takéto voskové pásiky, ktoré nájdete v každej drogérii. Urobia v podstate to isté čo epilátor, ale ich veľkou nevýhodou je to, že dosť podráždia pokožku. Ja ich preto veľmi neobľubujem, ale je to lacnejšie a preto ich ľudia kupujú.

Výhody:
- nižšia cena ako epilátor
- odstránenie ochlpenia až na mesiac
- dobrá dostupnosť 

Nevýhody:
- bolesť
- podráždenie pokožky


Je samozrejmé že okrem týchto troch najbežnejších spôsobov odstraňovania chĺpkov existujú aj ďalšie ako napríklad laserom. No keďže s nimi nemám žiadne skúsenosti, je dosť blbé o tom písať. Používam buď žiletku, alebo epilátor a zatiaľ mi tieto spôsoby vyhovujú a neplánujem ich v najbližšej budúcnosti meniť.

Ktorý spôsob odstraňovania chĺpkov uprednostňujete vy, a prečo?


AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

11 comments

  1. Já používám pánské žiletky, přijdou mi lepší, než ty, co jsou určené pro ženy. :-)
    welcometomyworld

    ReplyDelete
    Replies
    1. S tým súhlasím, mužské sú jednoznačne najlepšie

      Delete
  2. Ja už používam výhradne len žiletky. Síce je to otravné, pretože chĺpky ihneď narastú, no na druhú stranu mi žiletky nespôsobujú žiadne podráždenie či zarastanie chĺpkov ako pri epilátore, ktorý som kedysi používala. Najideálnejšie by bolo žiadne chĺpky nemať :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja našťastie také problémy pri epilátore nemám, no so žiletkou je to aspoň bezbolestne :D

      Delete
  3. Já používám žiletky nebo vosk, podle toho, jak moc jsem líná:D. Skvělý článek!
    Windy pink style

    ReplyDelete
  4. Já zatím používám pouze žiletky. Střídám pánské a dámské, i když více mě asi vyhovují ty pánské. Minulé léto jsem si pořídila cukrovou pastu, párkrát jsem jí zkoušela a zatím jsme nenašla způsob, jaký by mi vyhovoval. Ale neztrácím naději a v nejbližší době se chystám jí zase zkusit a doufám, že konečně její použití bude úspěšné a bude bez špatných následků, jako tomu bylo minule.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    ReplyDelete
  5. No, já si loni přestala pravidelně holit nohit, protože to považuju za zbytečnost...Nikdo to stejně neřeší a každý večer se s tím mordovat mi přijde šílená ztráta času :D takhle si je holím cca jednou za dva týdny (pokud je třeba ples nebo nějaká spešl událost, tak i častějc), jinak to ale neřeším :)

    Praguetales

    ReplyDelete
  6. Ďakujem krásne za všetky komentáre :)

    ReplyDelete
  7. skúšala som už všeličo - vosk aj cukrovú pastu obidve najbolestivejšie procedúry akými som si prešla, epilátor, ktorý je celkom fajn ale trvá príliš dlho a taktiež depilačný krém, ktorý je drahý...no a po tejto celej ceste som sa vrátila k obyčajným mužským žiletkám a dokonca aj mužskej pene na holenie. zo všetkého je to najlacnejšia, najrýchlejšia a najmenej bolestivá záležitosť aj keď sa mi do toho nie vždy chce :D
    Ivana xx

    ReplyDelete
  8. Žiletky, keď sa ponáhľam a potrebujem dať všetko rýchlo doporiadku. Ale keď mám čas a chcem sa trochu trýzniť, tak môj drahý epilátor sem-tam oprášim, ale tú bolesť miestami fakt nedávam....

    ReplyDelete