The Body Shop - The Drops of Youth Collection

The body shop the drops of youth

Ahojte baby, dnes Vám prinášam môj pohľad na sadu produktov Drops Of Youth značky The Body Shop. Počula som o nej už pred pár rokmi a stále som ju chcela vyskúšať. Aj kvôli tomu, že je to prírodná kozmetika a aj kvôli ich filozofii, pretože ako prvá zo značiek presadzujú Fair Trade a taktiež netestujú na zvieratkách. 

Pretože o tejto značka sa hovorí v takýchto superlatívoch, tak ma to samozrejme nenechalo chladnou a nemohla som odolať keď som našla výhodný set s troma produktmi. The Drops of Youth Collection, ktorá obsahuje pleťové sérum, sérum na očné okolie a pleťový krém. Celá sada je poskladaná z produktov, ktoré sú zamerané na prvé známky starnutia. Produkty sú 100% vegánske a hypoalergénne.

The body shop the drops of youth

The Drops Of Youth Concentrate je v podstate pleťové sérum, ktoré sa používa pred nanesením denného či nočného krému. Je balené v krásnom zelenom sklenenom obale s pipetou pre lepšiu aplikáciu. Obsahuje 99% čisto prírodného zloženia, z toho 20% z organických fariem. No nie je to super? Mňa stále poteší keď viem, že sú firmy, ktoré si dávaj toľko záležať na to čo dávajú do svojich produktov. Moje prvotné nadšenie však opadlo hneď ako som si išla produkt naniesť na tvár.

The body shop the drops of youth

Prvá vec, ktorú som zacítila, keď som sa pipetou priblížila k tvári bol silný zápach po alkohole. Trošku som sa zháčila, pretože som to vôbec nečakala. Nezvyknem si pred kúpou či prvý použitím čítať zloženie. Viem, že mnoho ľudí to robí a mala by som aj ja ale proste to nerobím. Hneď som siahla po krabici aby som zistila čo v tom vlastne je. No samozrejme. Na druhom mieste hneď alkohol. Nechcem aby ma niekto chápal zle, pretože mám doma XY produktov, ktoré v sebe obsahujú alkohol a nesťažujem sa. No pri tomto produkte ten alkohol neskutočne cítiť.

Povedala som si že aj napriek tomu zápachu to otestujem, pretože zápach nerozhoduje o vlastnostiach produktu. Musím Vám povedať, že sérum je ľahučké a dobre sa rozotiera a rýchlo sa vstrebáva, no potom začne byť pleť veľmi napnutá. Nie však v takom zmysle ako keď si dáte nejaký liftingový krém, ale taký keď si nacapete na tvár napríklad niečo s veľkým obsahom alkoholu napr. ALPU. Odkiaľ viem ako sa správa na pleti Alpa radšej nechcem rozoberať, pretože by som sa musela vrátiť k môjmu mladšiemu hlúpemu ja. Ide však o to, že po tomto sére na pleti cítiť také nepríjemné sťahovanie pleti. Na mojej mastnej pleti je to celkom znesiteľné no pokiaľ by som mala suchú či citlivú pleť asi by mi to neurobilo dobre.

The body shop the drops of youth

Za mňa je to totálne nepochopený produkt, ktorý sa na obale pýši množstvom krásnych certifikátov a skvelými slovami ako vegan, cruelty free, natural a organic atď, no keď ho otvorím tak ma zatiahne ako keď otvorím fľašu vaječného koňaku a sťahuje mi to pleť ako keby som si naň naniesla 60% alkohol.

Zloženie:
Aqua/Water/Eau,  Alcohol Denat., Glycerin, Propanediol, Fagus Sylvatica Bud Extract, Chondrus Crispus/Chondrus Crispus (Carrageenan), Sodium Hyaluronate, Benzyl Alcohol, Salicylic Acid, Sodium Hydroxide, Adenosine, Parfum/Fragrance, Eryngium Maritimum Extract, Leontopodium Alpinum Meristem Cell Culture, Linalool, Crithmum Maritimum Callus Culture Filtrate, Orbignya Oleifera Seed Oil, Citronellol, Malva Sylvestris Flower Extract/Malva Sylvestris (Mallow) Flower Extract, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Citric Acid, Limonene, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Xanthan Gum

The body shop the drops of youth

Potom som si povedala, že nebudem kvôli jednému produktu vešať hlavu a išla som otestovať očné sérum The Drops of Youth Eye Concentrate. Aj tu som však v zložení zazrela slovíčko alkohol. Tento už tak nesmrdel a ani ani nesťahoval pokožku očného okolia, tak som si povedala že budem používať aspoň tento produkt, pretože má ozaj veľmi praktický aplikátor s masážnou guličkou.

Cca po týždňovom používaní sa mi však stala zvláštna vec. Jedno ráno ma začalo zvláštne bolieť ľavé oko. Nemala som ho začervenané ani opuchnuté, ale zdalo sa mi že je iba niečim iritované. Keďže sa jednalo iba o jedno oko, tak som si myslela, že mi tam deň predtým niečo spadlo. Preto som vynechal na pár dní makeup a aj všetku očnú starostlivosť aby sa upokojilo. Vôbec som to neprikladala tomu krému na oči. Potom som však začala skúšať iný krém na oči, ktorý ma zaujal viac a na tento som zabudla a vrátila som sa k nemu asi po mesiaci. A opäť sa mi stala tá istá vec s ľavým okom po pár dňovom používaní. Vtedy ma napadlo, že to asi bude tým krémom, ktorý som od vtedy nepoužila a už sa mi to nestalo. A to už prešli asi tri mesiace. 

The body shop the drops of youth

Zloženie:
Aqua/Water/Eau (Solvent), Butylene Glycol (Humectant), Alcohol Denat. (Solvent), Sorbitol (Humectant), Pentylene Glycol (Solvent), Glycerin (Humectant), PEG-20 Methyl Glucose Sesquistearate, PVP (Hair Fixative), Silica (Absorbent), Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer (Viscosity Increasing Agent), Phenoxyethanol (Preservative), Pullulan (Binder), Orbignya Phalerata Seed Powder (Skin Conditioning Agent), Ethylhexylglycerin (Skin Conditioning Agent), Olea Europaea Fruit Oil/Olea Europaea (Olive) Fruit Oil (Emollient), Orbignya Oleifera Seed Oil (Emollient), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Hydrolyzed Manihot Esculenta Tuber Extract (Skin Conditioning Agent), Sodium Hyaluronate (Humectant), Sodium PCA (Humectant), Urea (Humectant), Synthetic Fluorphlogopite (Viscosity Increasing Agent), Disodium EDTA (Chelating Agent), Adenosine (Skin-Conditioning Agent), Trehalose (Humectant), Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate (Skin Conditioning Agent), Niacinamide (Skin Conditioning Agent), Polyquaternium-51 (Film Former), Fraxinus Excelsior Bark Extract (Skin Conditioning Agent), Leontopodium Alpinum Meristem Cell Culture (Skin Conditioning Agent), Glycolic Acid (Skin Conditioning Agent), Potassium Citrate (pH Adjuster), Tocopherol (Antioxidant), Citric Acid (pH Adjuster), Silanetriol (Skin Conditioning Agent), CI 77891/Titanium Dioxide (Colorant)

The body shop the drops of youth

Jediný produkt, ktorý mi ako tak sadol bol Vitamin E Moisture Cream. Miniatúrne balenie klasického hydratačného krému s vitamínom E. Nie je síce najvhodnejší na mastný typ pleti pretože nereguluje tvorbu kožného mazu a trochu sa mi po čase mastí pleť, no pre normálny typ pleti by bol určite dobrý aj keď trochu vonia ako okena :-/

Zloženie:
Aqua/Water/Eau, Glycerin, Alcohol Denat., Dimethicone, Butylene Glycol, Carbomer, Tocopherol, Phenoxyethanol, Dimethiconol, Sodium Hydroxide, Parfum/Fragrance, Sodium Hyaluronate, Caprylyl Glycol, Salicylic Acid, Tetrasodium EDTA, Synthetic Fluorphlogopite, Linalool, Rubus Idaeus Fruit Extract/ Raspberry Fruit Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Geraniol, Citronellol, Benzyl Alcohol, CI 77891/Titanium Dioxide

The body shop the drops of youth

Nerada píšem negatívne recenzie, a určite nechcem tvrdiť, že tieto produkty sú zlé, ale proste mne úplne nesadli a čakala som od nich úplne niečo iné. Nie je to prvá prírodná kozmetika, ktorú doma testujem a so žiadnou som nemala takúto divnú skúsenosť. Za mňa túto kozmetiku preto neodporúčam a nie som si istá, či chcem od tejto značky ešte niečo vyskúšať.

The body shop the drops of youth

Bola by som rada ak by ste mi dali vedieť či máte s touto značkou skúsenosti. Či už s inou produktovou radou, alebo práve s touto The Drops of Youth. 

The body shop the drops of youth


AN :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

6 comments

  1. The Body Shop have amazing products, and they are perfect for all types of skin. This product is one of my favourites as it leaves a healthy glow and keeps the skin hydrated. Good post!

    Boudicca Proxy Consultants

    ReplyDelete
  2. Nadherné fotky a skvelý článok, s týmito produktami nemám žiadnu skúsenosť. :)

    ReplyDelete
  3. z bodyshopu som zatiaľ skúšala len telové mlieka a maslá a tie boli úplne geniálne :)

    My Supercalifragilisticexpialidocious Diary | Live Better, Love Harder & Cure Hangovers

    ReplyDelete
  4. Škoda, že ti to nesedlo. Já od nich ještě nic nezkoušela, mě lákají tělové másla. :)
    Miska blog

    ReplyDelete
  5. Ďakujem krásne za všetky komentáre :)

    ReplyDelete