Intímna hygiena

Ahojte baby,

dnešný článok bude o produktoch pre naše intímne partie. Najznámejším je LACTACYD. Určite ho pozná a vyskúšala už každá z Vás. Druhá značka o ktorej budem písať je už menej známejšia a to je GYNTIMA.

Prečo je také dôležité použivať na intímne partie špeciálne prípravky? Pretože zabezpečujú prirodzené ph a správnu rovnováhu intímnych partií. To je dôležité na predchádzanie zápalov a infekcií, ktoré žiadna z nás nechce.


Začnem Lactacydom aj keď ho už určite dobre poznáte. Lactacyd používam už roky a určite aj budem. V posledných rokoch začali z Lactacydu vyrábať viacero druhov a dajú sa kúpiť v drogérii a v lekárni.

V lekárni môžte kúpiť Lactacyd Pharma, ktorý sa predáva v takom vysokom obale s pumpičkou v objeme 250 ml. Z tohto druhu Lactacydu som skúšala len ten s antibakteriálnymi vlastnosťami a rovnako aj Lactacyd obrúsky s antibakteriálnymi vlastnosťami. Okrem kyseliny mliečnej obsahuje aj tymián, ktorý má antiseptické a antibakteriálne účinky. Flakónik už nemám a ako vidíte aj obrúskov mi ostalo už len zopár. Tento druh je vhodný keď máte nejaký gynekologický alebo urologický zápal, alebo na prevenciu ak ste na to náchylnejšia. Má príjemnú vôňu a pomohol mi keď som mala začiatkom roka zápal. Obrúsky sú zas vynikajúce na cesty, do lietadla, alebo na dvoj-troj dňový festival. Nepoužívam ich stále, ale skutočne len v núdzových prípadoch.

V lekárni môžte ešte kúpiť senzitívny - ružový, hydratujúci - modrý, upokojujúci - fialový a antimykotický - červený.


Nepamätám si presne za koľko som tento Lactacyd kupovala, ale zdá sa mi, že to bolo cca 6 až 7 eur a obrúsky k nemu boli zadarmo.


V drogérii môžte kúpiť klasický Lactacyd v objeme 200 ml a najznámejší je Lactacyd Femina v oranžovom obale. Obsahuje kyselinu mliečnu a laktosérum, ktoré udržiavajú správnu rovnováhu našich intímnych miest. Lactacyd Femina používam už cca 9 rokov po tom čo mi ho odporučila gynekologička, keď som mala problémy. A nedám na neho dopustiť. Ja ho dlhšiu dobu používam aj na celé telo, pretože je veľmi príjemný a pokožka je po ňom hebká.


V DM-ke ho kupujem za 4 eurá ale naposledy som vystihla akciu 2 za cenu jedného takže som sa vytešovala ako malé decko.


Druhý ktorý som skúšala je Lactacyd Sensitive, ktorý je pre citlivejšie z nás. Obsahuje kyselinu mliečnu a výťažok z bavlníka. Ako jediný z Lactacydov je neparfumovaný, takže ak ste precitlivelá na parfumované produkty, alebo si proste myslite že parfémy do intímnych partií nepatria, tak je to voľba pre Vás. Ja som ho kúpila tiež práve kvôli tomu a vyhovuje mi rovnako ako Lactacyd Femina. Musím sa priznať, že som medzi nimi nepostrehla žiaden veľký rozdiel až na vôňu, ktorá je pri Lactacyde Femina výraznejšia.


 Z tohto radu Lactacydov sú v drogérii dostupné ešte: Fresh - zelený, hydro balance - modrý, comfort - fialový a samozrejme ešte vlhčené obrúsky Femina, Fresh a Sensitive.


A posledným je Gyntima, ktorú môžte kúpiť len v lekárni. Je to Švajčiarska značka, ktorá sa zameriava na výrobu intímnych gélov a vaginálnych čapíkov na prevenciu pred zápalmi a iných gynekologických problémov. Na internete som dokonca videla, že predávajú aj detský intímny gél. No neviem či je to normálne aby aj deti používali intímne gély, ale možno ak majú niektoré malé dievčatá dole problémy, tak možno je to určené práve pre nich. No neviem, nie som gynekológ.

S Gyntimou som sa stretla práve cez tieto vaginálne čapíky, ktoré kúpite v lekárni a potom som v lekárni zbadala aj intímny gél. Keďže s čapíkmi som bola stále spokojná, tak som vyskúšala aj gél. A musím povedať, že je skutočne veľmi dobrý. Obsahuje kyselinu mliečnu, ktorá udržiava prirodzené ph a pinarol a aloe vera, ktoré majú antibakteriálne, antimykotické a protizápalové účinky. A najmä vďaka aloe vera je gél vhodný aj na holenie intímnych partií, pretože pôsobí na pokožku upokojujúco. Toto je už druhé balenie, ktoré som si kúpila a rovnako ako Lactacyd aj Gyntimu používam na celé telo a som s ňou spokojná.


Balenie má 200 ml a kúpila som za 4,88 eur.


Na trhu je už veľmi veľa intímnych gélov od drogériových značiek, až po tie ktoré kúpite v lekárni. Ja asi viac verím tým z lekárne, pretože ak mám nejaký zdravotný problém, tak prvé miesto kam mierim je lekáreň. Ale nechcem tým krivdiť môjmu milovanému Lactacydu Femina, pretože ten kupujem z drogérky. Jedno či druhé, intímne gély je určite veľmi dobré používať. Ak ste s tým doteraz nezačali a na umývanie používate len čistú vodu, alebo nedajbože obyčajný sprcháč, tak možno by ste týmto gélom mali dať šancu. 

Veľakrát na rôznych fórach a diskusiách o zdraví som aj čítala, že tieto gély sú hlúposť a že viac poškodia ako pomôžu. Tiež že niektoré ženy ich začali používať a práve vtedy im to urobilo dole nejakú šarapatu. No neviem čo je na tom všetkom pravda. Ja mám úplne inú skúsenosť. Ale ak niekomu nejaký intímny gél nesadol, tak samozrejme sa to môže stať, ale netreba hneď zatratiť všetky intímne gély. Možno trebalo vyskúšať inú značku, alebo si kúpiť nejaký intímny gél z lekárne, či porozprávať sa so svojou gynekologičkou. Každá sme iná a možno mne sadne jeden intímny gél a päť ďalších mi nebude vyhovovať a zase niekomu druhému práve naopak.

Samozrejme ak máte svoju zaužívanú rutinu a čistá voda, či detské mydlo Vám vyhovuje a nemáte nikdy žiadne gynekologické problémy tak to máte potom super a asi by som na Vašom mieste tiež nič nemenila. No keď máte tam dole problémy, raz za čas, alebo ich máte chronické tak tieto gély sú určite must have. Samozrejme že nie sú liekom a na zápal či infekciu sú potrebné samozrejme lieky. Tieto gély sú vyslovene na prevenciu, ale pokiaľ to máte chronické, tak treba trošku viac ako len gély. Ale o tom by som možno napísala už samotný článok čo v prípade našich ženských problém atď. (Prešla som si už nejedným zápalom, takže ak máte záujem napíšte mi do komentárov a môžem tomu venovať jeden celý článok. Nemám problém o tom písať.)

A čo vy, aké produkty používate na intímnu hygienu?

Vaša AN :-)

P.S.: a nezabudnite sa zapojiť do GIVEAWAY o bavlnené masky TU

No comments