CLINIQUE super city block sunscreen

Minulý mesiac som si objednala Clinique sun block krém na tvár - City Sunblock 40 SPF. Slniečko je čím ďalej tým silnejšie a chcela som niečo so ochráni aj moju pleť. Predtým som hľadala na internete recenzie na tento produkt, pretože značka Clinique je dosť drahá. Recenzie naň na zahraničných blogoch boli veľmi dobré a tak som sa rozhodla ho vyskúšať. Údajne nie je mastný a je vhodný aj pre mastnú a aknóznu pleť. Dorazil len nedávno tak som ho vyskúšala počas minulo-týždňových horúčav.



Krém nie je bielej farby ako väčšina opaľovacích krémov a tak nezanecháva biele stopy na tvári. Má mierne krycie schopnosti a trochu zjednotí pleť, ale zázraky nerobí. Nedá sa použiť ako náhrada za make-up, alebo BB krém. Údajne je možné naň nanášať make-up a BBkrém. To prečo píšem, že údajne vysvetlím neskôr. 


Po nanesení na pleť bolo cítiť, že je dosť ťažký na tvári (máte pocit akoby ste mali na sebe 5 kíl krému). Ale OK, je to opaľovací krém a tie zanechávajú na pokožke taký pocit. ďalším problémom bolo samotné nanesenie na tvár. Krém je dosť hustý a dosť ťažko sa nanáša a rozotiera. Pokiaľ by ste si naň chceli naniesť make-up, alebo  BB krém, tak krém zareaguje s make-upom a vytvoria sa Vám drobné hrudky. 

Taktiež by sa dalo polemizovať o vhodnosti pre všetky typy pleti, pretože neskutočne upcháva póry a do troch dní som sa vyhodila ako nikdy predtým.


Nechcem tento článok končiť s tým, že je tento produkt zlý. Určite nie je vhodný na každodenné nosenie, ale hodí sa pokiaľ idete do južnejších oblastí, a chcete používať opaľovací krém, ktorý je určený špeciálne na tvár. Určite neodporúčam naň nanášať iné produkty. Taktiež sa na obale píše, že je vhodný pre všetky typy pleti, ale ja osobne si myslím, že pokiaľ máte aknóznu pleť, alebo pleť náchylnú na upchávanie pôrov, tak určite si tento produkt nekupujte.

Samozrejme, že všetky z nás sme iné a máme aj iné typy pleti, ale s Clinique super city block som nemala dobrú skúsenosť a veľmi ťažko sa mi odporúča. Takže je to len na Vás, pokiaľ zvažujete kúpu či to risknete alebo nie.


Vaša AN :-)

No comments