Moja kórejská večerná skin care rutina

Moja večerná rutina

Ahojte baby, predminulý mesiac som Vám ukazovala svoju rannú rutinu s čisto kórejskými produktmi a dnes budem pokračovať s mojou večernou rutinou. Večerná skin care je trošku zdĺhavejšia ako tá ranná no nie všetky kroky, ktoré Vám dnes ukážem robím každý deň. Tie extra kroky zvyknem robiť 1-2 x týždenne, alebo podľa potreby. Jeden z týchto krokov je práve ten prvý a je to odličovanie. Odličujem sa logicky len vtedy ak som v ten deň nalíčená. Na odličovanie používam výlučne odličovacie oleje, ktoré rozpustia celý makeup bez zbytočného drhutia pleti. Teraz veľmi rada používam  Klair Gentle Black Deep Clenasing Oil, ktorý je vhodný dokonca aj pre mastnú pleť. Na tento produkt som už písala aj samostatnú recenziu, takže sa tu už nebudem viac rozpisovať. Každopádne je to skvelý olej s praktickým pumpičkovým aplikátorom.

Klairs Gentle Black Deep cleansing Oil

MIZON Black Clean Up Pore Deep Cleanser

Druhým krokom v odličovaní, alebo prvým krokom v čistení pleti pokiaľ, v ten deň nie som nalíčená je čistiaci gél. Pomôže zbaviť pleť prebytočnej mastnoty a zbytkových nečistôt. Tento krok je jeden z najdôležitejších v celej skin care rutine. Pretože pokiaľ si pleť poriadne nevyčistíte, tak je potom zbytočné si na ňu dávať drahé séra a krémy. Z kórejskej kozmetiky mám v obľube MIZON Black Clean Up Pore Deep Cleanser, ktorý je skvelý pre mastnú pleť. Zbaví ju mastnoty a vyčistí do hĺbky. Zároveň obsahuje aj jemné pílingové zrniečka, ktoré počas čistenia pleti odstraňujú z pleti aj odumreté kožné bunky.

Tretím krokom je exfoliácia, ktorú ale nerobím každý deň, ale len raz do týždňa, aby som pleť zbavila všetkých odumretých buniek a nepekných šupiniek z pleti. Keďže teraz v zime mám veľmi citlivú pleť, chemický peeling u mňa neprichádza do úvahy a preto v zime siaham po enzymatickom pílingu od Holika Holika Egg Peeling. Nie je síce taký účinný ako ten chemický s AHA a BHA kyselinami, ale je neskutočne jemný aj k tej najcitlivejšej pokožke.

Holika Holika Egg Peeling

Holika Holika Black Snail Repair Toner

Holika Holika Black Snail Repair Toner aplikácia

Ďalším dôležitým krokom je tonikum, ktoré pripraví pleť na nanášanie ďalších produktov. Toto je už moje druhé balenie od Holika Holika Black Snail Repair Toner, ktorý obsahuje až 45% extraktu zo slizu z čierneho slimáka. Tento sliz je vraj oveľa účinnejší ako sliz z klasických slimákov. Tonikum má krásny luxusne vyzerajúci obal s pumpičkovým aplikátorom. Na celú tvár, krk a dekolt mi stačia 3 pumpičky. Dodá pleti hydatáciu a pekný zdravý vzhľad. Slimačí sliz je skvelý aj pre aknóznu pleť a preto som sa k nemu opäť vrátila.  

Po toniku pokračujem esenciou, ktorú v súčasnosti nepoužívam úplne každý deň. Esencia je niečo ako sérum ale oveľa ľahšie a slúži na hydratáciu pleti. Používam ho podľa potreby, keď potrebujem väčšiu dávku hydratácie. Určite odporúčam COSRX Galactomyces 95, ktorá je skvelá hydratačná esencia, ktorá sa extrémne rýchlo vstrebáva do pleti. Je skvelá aj pri rannej rutine pokiaľ sa ponáhľate a chcete aby sa produkt vstrebal do pleti rýchlo a vy ste mohli pokračovať v ďalšom kroku.

COSRX Galactomyces 95

Its Skin Aloe

Po esencii pokračujem samozrejme sérom, ktoré používam každý deň. Momentálne potrebujem trošku relaxovať a upokojiť pokožku, pretože táto zima jej dáva zabrať. Preto som zo zásuvky vytiahla Its Skin Aloe Relaxing Serum, ktoré obsahuje Aloe Vera a skvele upokojuje pleť. Na pleti síce zanecháva mierne lepkavý pocit, ale pri večernej rutine mi to až tak nevadí.

Dostávame sa k môjmu obľúbenému kroku a tým je plátená maska. Používam ju 1-2 x týždenne, alebo podľa potreby ak na to mám náladu. Plátená maska dokáže urobiť s pleťou zázraky, dodať je extra dávku hydratácie a celkovo ju nakopnúť. Na fotkách mám práve masku značky KORIKA SciBeauty, ktorá nie je plátená, ale hydrogélová. Nejedná sa však o ten klasický hrubý hydrogél. Tento je tenučký a skvele priľne k pleti a vôbec nepadá a ani sa neposúva.

KORIKA Sci Beauty

KORIKA Sci Beauty aplikácia

MISSHA Time Revolution Eye Cream

Dostávame sa k predposlednému kroku a tým je očný krém. V poslednej dobe počúvam čoraz častejšie názory, že očný krém je zbytočnosť a pokiaľ človek používa séra a bežné krémy tak to dostatočne stačí. S týmto sa veľmi nestotožňujem, pretože očné okolie je oveľa jemnejšie a viac náchylnejšie na vrásky a preto si vyžaduje extra starostlivosť. Pokiaľ si nájdete dobrý krém ktorú bude používať pravidelne tak uvidíte výsledky. Momentálne používam krém od MISSHA Time Revolution Eye Cream, ktorý skvele hydratuje a ak sa náhodou dostane do očí, tak vôbec neštípe.

MISSHA Time Revolution Eye Cream

A dostávame sa na koniec a ako posledný krok je samozrejme dobrý hydratačný krém. Po dlhšej dobe som siahla opäť po tomto kréme od MIZON Placenta Ampoule Cream, ktorý je taký fajný hutný a to teraz v zime potrebujem. Udrží všetky účinné látky v pleti, aby tam pôsobili až do rána. Určite ho ocenia aj majiteľky suchej pleti, kvôli tomu aký je hutný, no ja ho používam len v zime a len na noc. Zvyknem ho sem tam striedať so slimačím krémom od MISSHA, pokiaľ mám chuť na zmenu.

Možno sa táto rutina zdá byť prekomplikovaná, či zdĺhavá, ale ja som si už na ňu tak zvykla, že mi už príde neprirodzené si nedať na pleť nejaký zo základných krokov. 

MIZON Ampoule Placenta Cream

MIZON Placenta Ampoule Cream

Kórejskú kozmetiku zbožňujem a používam ju už roky a pokiaľ by ste chceli vynoviť, alebo oživiť svoju skin care rutinu, tak sa určite pozrite na niektorý z týchto produktov. A pokiaľ s kórejskou kozmetikou nemáte zatiaľ žiadnu skúsenosť, alebo rozmýšľate len nad čisto kórejskou rutinou, tak odporúčam e-shop NOTINO pretože tam nájdete vyše 15 kórejských značiek a stovky produktov. Tak si viete kúpiť všetko na jednom mieste a nemusíte objednávať z viacerých e-shopov.

Bola by som veľmi rada ak by ste mi dali vedieť, kto z Vás používa vo svojej skin care kórejskú kozmetiku a či ste s ňou spokojné.

Alena :)

P.S.: Pokiaľ sa Vám blog páči a nechcete zmeškať nové články môžte ma sledovať cez GFC (v pravom paneli), Facebook (anbeautyblog), či Instagram (@anbeautysk). Taktiež môžte sledovať môj YouTube kanál (AN beauty) :)

Tento článok je napísaný v spolupráci s notino.sk


3 comments

  1. Používáš zajímavou kosmetiku, hlavně ten krém MISSHA mě zaujal :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ten krem je perfektný mám už len tak trochu na spodku tak si to teraz trošku šetrím :-) ale je dobrý a nedráždi ani neštípe v očiach.

      Delete
  2. Kórejská kozmetika ma vždy veľmi fascinovala 😍

    ReplyDelete